Je pro Němce vlastně novým Goťákem. Německy mluvící země projezdil díky Karlovi ještě za minulého režimu. Zná je jako vlastní boty. Po revoluci a na startu nového milénia v nich takřka sám či se svým Big Bandem nevystupoval, zato v poslední době je Felix u našich sousedů pečený vařený.

„Je jedním z nejlepších klarinetistů na světě. Je oddaný své umělecké práci. Získal první místa v mezinárodních soutěžích,“ píše na svých stránkách německá agentura KM-E Company, která Felixe a jeho kapelu zastupuje. „Ano, mám tam manažera Lothara Klugeho, skvělý člověk,“ svěřil Nedělnímu Aha! Felix s tím, že kšeftů má dost. „Německý trh je specifický, ti lidé milují kvalitní muziku,“ popisuje Slováček. „Samozřejmě hraju i hity, které znají od Karla, ale není to jenom o něm,“ doplnil.

Zastupující agentura paradoxně u Felixe o Gottovi vůbec nepíše. Pořadatelům nabízí jeho sólové koncerty, nebo s Big Bandem. „Je to stejné jako tady u nás. Buď jezdím sám, nebo s kapelou,“ dodal Slováček.

Pokud Slováček vystupuje na německém trhu s Big Bandem, inkasují za jeden koncert až cca 15 tisíc eur, to je v přepočtu cca 360 000 Kč. Když koncertuje sám, má honorář nižší, ale nikoliv malý. Kvalitní hudebníci si dle německých fanoušků takové honoráře zaslouží.

Video
Video se připravuje ...

Felix Slováček o umělém hlasu Gotta: Sevřelo mi to srdce! Petr Macek

Fotogalerie
27 fotografií