Na klasických českých hudebních festivalech byste jeho jméno hledali marně, nicméně povedlo se mu to, o čem většina českých muzikantů může jen snít. Bohuš Matuš podepsal obří kontrakt na koncertní šňůru po Švýcarsku a Německu! Výplata mu bude chodit v eurech.

Dvakrát tolik

„Právě jdu ze schůzky, ale musím se naučit všechny texty v němčině, i když budu mít čtecí zařízení. Nějak to zvládnu. To už je druhá nabídka a jsem za to strašně rád,“ radoval se Matuš a nijak neskrýval, že za vystoupení bude mít tučný honorář. „Jejda, to určitě. Je to o hodně víc než v Česku, tak dvakrát tolik co tady,“ pochlubil se deníku Aha! táta tříleté Natálky.

Kdyby ale nebylo hitů Karla Gotta, z obřího kšeftu by nebylo nic. „Karel byl v Německu slavný a díky tomu jsem dostal nabídku jezdit tam a po Švýcarsku. Je to vždycky na měsíc, pak budu mít pauzu a čas podívat se tam s rodinou, takže se těším,“ přiznal, že bude vydělávat díky písním Mistra.

Tráva s vodkou

Gottovi vděčí nejen za byznys, ale i za svůj život! Před lety ho totiž vytáhl z velkých problémů s drogami a alkoholem. Do bludného kruhu kocovin se paradoxně dostal po výhře bronzového Slavíka, protože o něj přestal být zájem. „V televizi se objevila SuperStar. Já bral za vystoupení 40 tisíc, oni, superstáři, byli o dost levnější, takže měli všude přednost. Přestal jsem prostě mít kšefty,“ popsal zpěvák.

Řešení svých potíží poněkud nešťastně hledal v kouření trávy v kombinaci s vodkou. „Dodnes se stydím, protože to moje řádění mi vydrželo dlouhých sedm let. Nakonec jsem ale na naléhání Karla Gotta dal. Zachránil mi život,“ svěřil se deníku Aha!. Už tehdy nad ním pěvec držel ochrannou ruku a seznámil ho s těmi správnými lidmi.

Video
Video se připravuje ...

Kápni božskou s Bohušem Matušem: Pravda o soužití s Barborou Škrlovou! Petr Macek

Záchranné lano

„Byl to prostě on, Karel, který mě vzpamatoval a nastartoval můj nový život. Zařídil mi schůzku s Františkem Janečkem,“ popsal Matuš, který doktorovi dlužil omluvu za muzikál Bídnici. „Plácl jsem si s ním a potom se na to vykašlal. No, byl to masakr. Ostuda. Omluvil jsem se mu a doktor to vzal. Nabídl mi krásnou roli Raoula ve Fantomovi Opery. Rozjel jsem to znovu, začal mít kšefty a doteď se mi daří,“ pochlubil se.

Poslední setkání?

Přátelství mezi nimi zůstalo až do Gottovy smrti. „Dokonce mi několikrát volal, to už byl nemocný, jestli bych nevystoupil jako host na jeho koncertech. Strašně mě štve, že jsem to neudělal. Měl jsem ale jako naschvál v ten termín vždycky nějaký závazek,“ přiznal po letech s tím, že mu zazpíval až na jeho osmdesátinách v Divadle Na Jezerce.

„Pozval mě tam a prý, že mne bude pozorně poslouchat z křesla, které tam bude mít. Zpíval jsem mu Lady Carneval a předal mu i mikrofon. Vypadal moc potěšeně a bavil se s námi potom se všemi s chutí až do tří do rána. Já vůbec netušil, jak je na tom moc špatně,“ dodal Matuš, ze kterého by měl teď Slavík určitě velkou radost.

Fotogalerie
87 fotografií