Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zoufalá chovatelka Michaela Zrnečková: Kdo ošmikal šampionku Torvi? Dám 20 000 Kč za dopadení holiče!

Autor: Slávka Červená - 
23. července 2023
05:00

Je šampionkou Česka, bodovala na výstavách v zahraničí. Fenka afgánského chrta Torvi (3) se pyšnila nádhernou srstí. Zvíře ale někdo okudlal. Zdrcená chovatelka Michaela Zrnečková (23) nabízí 20 tisíc za dopadení pachatele.

Těžko pochopitelný čin se stal 4. července v Polské ulici ve Zlatých Horách na Jesenicku. „Byl to někdo, kdo to tu zná a šel najisto. Aby se vyhnul kameře, vnikl k nám zadem a musel zdolat ještě sousedovu zahradu. Možná byli i dva. Chrta nejde jen tak chytnout. Torvi je nedůvěřivá a k cizím by nešla. Já jsem z domu odešla ráno přibližně za deset minut osm a sousedka slyšela kňučení okolo půl deváté,“ popisovala.

Lásku ke psům podědila Zrnečková po mamince. „Chtěla bych v chovu pokračovat. Po pracovním úrazu mám trvalé následky na pravé ruce a pro Torvi žiju. Je to moje slabost, vášeň, dělá mě šťastnou. Proto si myslím, že někdo chtěl ublížit mně. Že nešlo o konkurenci, ale závist. Moc proto prosím, kdo by poskytl informace k dopadení pachatele,“ řekla chovatelka.

Kdy srst doroste?

Michaela přiznala, že hvězdná kariéra Torvi je momentálně zcela zničena. „Veškeré dosavadní tříleté snažení jde vniveč. Na výstavy v Rakousku, Slovensku a Slovinsku můžeme zapomenout. Chrt je aristokrat a srst je jeho chlouba. Je ostříhán cik cak, opravdu na prase. Musím se rozmyslet, kde ji nechám profesionálně upravit, tak aby jí rostla srst rovnoměrně a souměrně. Za jak dlouho bude zase krásná, netuším,“ konstatovala.

Po lazebníkovi pátrá policie

Policii byl případ hned oznámen. „Čin je kvalifikován jako přestupek proti občanskému soužití,“ sdělila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Video  Množína se 130 psy: Přestupek, rozhodla policie. Množitelka vyvázne jen s pokutou 
Video se připravuje ...

nemocna ( 24. července 2023 01:10 )

Fnuká a stěžuje si o ostřihání svého šampiona pejska na výstavy to je toho tak nebude mít pár pentlí a papír o výhře což je tak pro radost jí ale co prožívá ten pes? myslí si že rád cestuje jako ona a předvádí se, stále koupe, češe, co to je pro něj za život, když je tak cenný proč jej nechala volně na zahradě když není nikdo doma? může být ráda že jej neotrávili, nebo nezabili a stříháním mu aspon ulevili od horka ale mohli to udělat víc, bránit se teda neumí jinak by je pokousal když je nedůvěřivý tak by se chytit nenechal, musel je znát, nabízet tolik peněz za udání střihače je vidět že má na vyhazování ne však ze svého beztak je to za výhry psa což je to pro jeho potřebu jeho vydělané peníze, jeho trápení po výstavách, ježdění, stání čekání, pozovat, stálých koupelí, fénování, česání, žádné volné hraní s jinými pejsky aby se neumazal a nezacuchal, chudák pes nemá život jako pořádný radostný skotačivý pejsek

Jiří Zvěřina ( 23. července 2023 21:47 )

Přesně tak, pejskovi v podstatě neublížil, dokonce mu možná pomohl....

Jiří Zvěřina ( 23. července 2023 21:43 )

Přesně...

Kristýna Fla ( 23. července 2023 21:08 )

K čemu to těm psům je?

..krakonos500 ( 23. července 2023 20:45 )

Stále mi tu něco nehraje. Údajně nedůvěřivý pes se nechal stříhat od cizího člověka?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání