Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Ochrnutá Bobina už zase běhá, její léčba ale vyšla na desetitisíce. Spolek proto vypsal sbírku

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
20. července 2023
06:20

Roztomilou kříženku bígla s jezevčíkem Bobinu (9) má už několik měsíců v péči spolek Pes nejvěrnější přítel. Převzal ji od majitelky, která se už o ni nemohla starat. Bobina byla v té době ochrnutá, díky operaci, kterou jí spolek zajistil, už ale zase běhá.

Původní majitelka Bobiny přišla o domov, Bobiny i její sestry Sally se proto vzdala. Zatímco Sally převzal spolek v relativně dobrém stavu, Bobina na tom nebyla vůbec dobře. Byla ochrnutá a navíc měla na břiše velkou ránu, která vznikla tím, jak přetěžovala první nohy a hrudník tahala po zemi.

Bobina je velmi milá, trpělivá a vděčná fenka Bobina je velmi milá, trpělivá a vděčná fenka | Jana Ulrichová

Operace pomohla

Na veterinární klinice zjistili, že má Bobina vyhřezlou ploténku. Spolek jí proto zajistit operaci páteře, díky které už nyní zase chodí. Její dočasná opatrovatelka Gábina Havejová z Prahy s ní už tři měsíce rehabilituje a dochází s ní i na pravidelnou fyzioterapii. „I když operace byla úspěšná, je potřeba ji rozcvičit, aby nabyla na zadních nohou svalovou hmotu,“ řekla.

Bobina se svou dočaskářkou Gábinou Havejovou Bobina se svou dočaskářkou Gábinou Havejovou | Jana Ulrichová

Hodná a trpělivá

Gábina ošetřuje a převazuje Bobině i ránu na hrudníku, kterou si při chůzi po předních nohách v době, kdy byla ještě ochrnutá, opakovaně odírala. „Už se jí to hojí, i když to jde hodně pomalu. Bobina je naštěstí strašně hodná, hezky spolupracuje, vydrží téměř cokoli,“ pochválila fenku.

Drahá léčba

Operace a následná léčba Bobiny, která má naštěstí naději na úplné uzdravení, vyšla spolek na desítky tisíc korun. Další nemalé peníze stojí a ještě několik měsíců bude stát rehabilitace včetně hydroterapie, kterou bude moci absolvovat až po úplném zahojení rány na břiše. „Zatím nevíme, kolik jich bude potřeba absolvovat, přitom každá rehabilitace vyjde na 800 korun,“ řekla Gabriela s tím, že celkově vyjde léčba Bobiny určitě na více než 50 000 korun.

Gábina s Bobinou denně rehabilituje Gábina s Bobinou denně rehabilituje | Jana Ulrichová

I stovka pomůže

Spolek Pes nejvěrnější přítel proto vypsal veřejnou sbírku na portálu Donio, kde může přispět libovolnou částkou každý. Více informací najdou zájemci na https://www.donio.cz/novy-zivot-pro-bobinku. „Každá stovka pomůže, díky tomu se bude moci Bobinka vrátit do aktivního života. Má velkou naději, že bude znovu chodit bez jakýchkoli obtíží,“ řekla dočaskářka s tím, že po úplném vyléčení bude Bobina, která je velmi přátelská, milá a mazlivá, hledat nový domov.

nemocna ( 3. srpna 2023 21:45 )

Bobinko já Ti moc přeji co nejlépe se z této nemoci a postižení dostat, moc děkuji veterinářům a opatrovnice kteří se o ní postarali a starají protože si to z celého srdce zaslouží, je to překrásný pejsek a ještě si může s radostí užít spoustu let, zažila toho určitě hodně a velké utrpení bolesti, ale za své uzdravení se radostně stoprocentně odvděčí, to dítě i když pro něj člověk udělá poslední se nezavděčí nikdy, že některé děti mají hlad a nemají potřebné k životu za to můžou předně jejich rodiče, když nemají na živobytí nemají je mít a pokud děti jsou a nemají dost na jejich uživení můžou požádat na úřadě, stát se má postarat, ale né dávat vinu těm kteří pomáhají živým zvířátkům v nouzi, vybrali si pomáhat jim tak je za jejich práci neodsuzujte, patří jim velký dík že nejsou lhostejní, týraných zvířat je na světě víc než dost, na pomoc hladovým dětem jsou jiné organizace tak můžete starče věnovat dar jim, ale pochybuji že se Vám někdo odvděčí a ještě se může stát že z něj bude migrant, kriminálník a flákač co bude chtít jen podporu a nebude nikdy dělat, jen minimum z těchto dětí vystuduje a jsou z nich lékaři, vědci, jinak žijí tak jako jejich rodiče plodí hromadu dětí a nemají na jejich uživení, žebrají a přitom se nepostarají neplodit víc dětí než uživí, děti za to nemůžou ale je na samotných dárcích komu poskytnou určitou částku na pomoc a ne odrazovat dárcům poskytnout pomoc jiným organizacím třeba zrovna této co zachranují nemocné zvířata a starají se o jejich lepší život, Bohudík za to že existují

jonn ( 20. července 2023 09:31 )

Nas rat joo nas rat . Ani korunu .

stařec ( 20. července 2023 08:06 )

Žijeme v blázinci??!! bobina má devět let,tudíš brzy pojde a vrážejí se do ní desetitisíce??!! A co děti co nemají ani na jídlo a základní potřeby?? Běžte s těmi zlodějskými neziskovkami někam !!

Zobrazit celou diskusi