Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Oskar skončil na stará kolena na ulici. Najde ještě spřízněnou duši?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
30. července 2023
05:00

Křížence Oskara (asi 10) přivezla do útulku policie coby nalezence. Proč skončil na ulici, nikdo neví. Je to přitom milý, nenáročný pes, který může být ještě někomu skvělým společníkem. Spolek Psí senioři v nouzi, který ho má teď v péči, mu proto hledá nový domov.

Podle chování a návyků, které má, žil zřejmě dříve Oskar se starším člověkem. „To se ale jen dohadujeme. O jeho minulosti nic nevíme,“ řekla předsedkyně spolku Psí senioři v nouzi Vendula Wolfová, která má nyní Oskara u sebe v Chrástu na Nymbursku v dočasné péči.

Oskar je středně velký, 6 kilogramů vážící kříženec Oskar je středně velký, 6 kilogramů vážící kříženec | Jana Ulrichová

Ke psům i kočkám

Oskar je podle ní velmi hodný, nenápadný pejsek. „Doma o něm nevíte, když tedy zrovna nedržíte v ruce jídlo,“ řekla s úsměvem. „Když jsme ho přijali, hned šel spát na pelíšek, dodržuje hygienické návyky, o samotě neštěká,“ dodala s tím, že snáší i společnost jiných psů. „Mám ho od začátku ve smečce, je úplně v pohodě. Mohl by i ke kočkám,“ řekla.

Oskar s předsedkyní spolku Pavlínou Wolfovou Oskar s předsedkyní spolku Pavlínou Wolfovou | Jana Ulrichová

Hodný, nenáročný

Šestikilový Oskar není náročný ani na pohyb. „Procházkou nepohrdne, má je rád, ale nevyžaduje je. Vystačí si i se zahrádkou,“ řekla Vendula. Dodala, že by se hodil do jakékoli rodiny, ke starším i mladším lidem s odrostlejšími dětmi. „Neublíží. V případě dětí je jen potřeba, aby ho respektovaly s ohledem na jeho věk a dopřály mu klid,“ řekla.

Slyší na tleskání

Na svůj věk je Oskar v dobré kondici, je kastrovaný, má jen jediný handicap, špatně slyší. „Reaguje ale dobře na tleskání, takže když ho potřebuji přivolat domů ze zahrady, stačí zatleskat. Pokud je ve smečce, drží se ostatních psů a přijde s nimi,“ popsala Vendula.

Oskar je středně velký, 6 kilogramů vážící kříženec Oskar je středně velký, 6 kilogramů vážící kříženec | Jana Ulrichová

Najde domov?

Zájemci, kterým Oskar padl do oka natolik, že by se ho chtěli ujmout a dát mu nový domov, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258, případně mohou poslat zprávu prostřednictvím jejich facebookových stránek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi