Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další kočky z kauzy Chýnov k adopci: Nejsou to koťátka ani dlouhosrsté krasavice. Nový domov si zaslouží

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
25. července 2023
05:50

Další kočky odebrané od maringotky v Chýnově jsou k adopci. Na nový domov čekají v útulku v Lanškrouně, který provozuje spolek Pet Heroes. Všechny jsou už zdravé, vykrmené, milé, vděčné a mazlivé, zájemci o ně se ale nehrnou.

Desítky koček, které jejich původní majitelka Jana Kaprálová (70) držela několik let v otřesných podmínkách v lesíku u své maringotky v Chýnově na Táborsku, propadly státu. Rozebralo si je několik útulků a záchranných spolků, v jejichž péči se řadu měsíců postupně zotavovaly. O patnáct z nich se od loňského podzimu starali v útulku spolku Pet Heroes v Lanškrouně. Byly nemocné, podvyživené, měly záněty kůže, dásní a špatné zuby.

Jana Kaprálová žila s desítkami koček v maringotce Jana Kaprálová žila s desítkami koček v maringotce | Jana Ulrichová

Fanny, Gara a spol.

Od té doby se Fanny, Gara, Ino, Amaiya, Koko i jejich ostatní parťáci odebraní z Chýnova změnili k nepoznání. „Všechny kočky z kauzy Chýnov, které jsou v naší péči, jsou teď zdravé, krásné, sebevědomé, hodné, vděčné a mazlivé,“ řekla vedoucí útulku Renata Kristková s tím, že i přesto hledají nové domovy zatím marně.

Skvělé, přátelské

Spolek proto tyto kočky přesunul alespoň do dočasných domácích péčí. „O obyčejné kočičky, které už mají nějaký věk, chybí jim některé zoubky a něco si už prožily, nikdo nestojí,“ posteskla si Renata. Přitom jsou to podle ní skvělé kočky, které zvládají hygienu a jsou přátelské k dalším kočkám i dětem. „Po letech strádání, kterému byly vystaveny, se je podařilo zachránit a dát je do pořádku. Teď je ale potřeba, aby lidé pomohli i s jejich adopcí. Je potřeba, aby měly komu projevit svou lásku a vděčnost,“ dodala Renata.

Tyto kočičky a kocourci, které má v péči spolek Pet Heroes, čekají na nové domovy Tyto kočičky a kocourci, které má v péči spolek Pet Heroes, čekají na nové domovy | Pet Heroes z. s.

Komu dají lásku?

Zájemci, kteří by chtěli dát domov kočičce nebo kocourkovi z Chýnova, si mohou prohlédnout jejich medailonky na webové stránce útulku v Lanškrouně. Mohou se na informovat i telefonicky, a to na čísle 724 813 222, případně mohou psát na e-mail diana@petheroes.cz a renata@petheroes.cz

Ramita ( 28. července 2023 21:18 )

„Dokud bude člověk nelítostně ničit živé bytosti nižších řádů, nepozná ani zdraví, ani mír. Dokud budou lidé zabíjet zvířata, budou se zabíjet navzájem. Kdo seje vraždu a bolest, nemůže sklízet radost a lásku.“

Pythagoras

krapotkin ( 25. července 2023 12:47 )

A baba má o kšefty postaráno.

Zobrazit celou diskusi