Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na Kladně srazilo auto psa Nicka: Řidič od nehody ujel! Majitel popsal smutné okamžiky

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
10. června 2023
06:40

Neznámý řidič na Kladně srazil psa Nicka, kterého měl venčit jeho páníček. Čtyřnohý přítel po nehodě utrpěl vážná zranění, kterým druhý den podlehl. Řidič bílého auta z nehody ujel a nepodařilo se ho vypátrat ani policistům. Na sociálních sítích shánějí informace o tom, kdo auto mohl řídit.

K nehodě došlo podle policistů kolem půl osmé ráno v ulici K Nemocnici v Kladně. „Zatím neznámý řidič měl srazit psa, kterého venčil jeho majitel. Z místa nehody pak ujel. Svědci si zapamatovali pouze bílou barvu vozidla,“ popsala Blesku mluvčí policie Michaela Richterová.

Podle ní se dopravní policisté snažili auto vypátrat, nezachytila ho ale žádná kamera a podobná auta v okolí nebyla poškozena, prověřením majitelů se nepotvrdilo, že by psa někdo z nich srazil. Zvíře mezitím bojovalo o život.

Sám majitel Josef A. na facebooku popsal, jak k celé situaci došlo. Údajně šel se svým psem Nickem po chodníku, ten pochodoval necelé tři metry před ním. „Když najednou z ničeho nic do úzkého vjezdu do průmyslové školy naproti poliklinice vjelo bílé auto alespoň 35 km v hodině, vůbec nezpomalilo a nedalo šanci nikomu na chodníku,“ napsal. Auto pak mělo psa vtáhnout pod levé přední kolo.

„Musel  být v šoku, když jsem přišel k naříkajícímu pejskovi, prokousl mi levou ruku. Pak si asi uvědomil, že jsem to já a nechal se vzít do náruče,“ popsal šílené okamžiky. Josef mezitím se psem odešel o dva bloky dál, v tu dobu jim už pomáhal hasič, který mu chtěl ošetřit zraněnou ruku. Chvíli na to byl pes v nedaleké veterině operován. „Dnes (v úterý pozn. red.) měl náš Nikki druhou operaci, kterou k zármutku nás všech nepřežil,“ dodal smutně Josef.

Údajně měli společně s policisty podezření na možné dva viníky nehody. Ani jedna osoba se však nepřiznala. „Celých 15 let, co jsem byl s mým pejskem, mě učil jak být lepším, trpělivějším a laskavějším ke svému okolí,“ popisoval zarmouceně.

Kristýna Fla ( 10. června 2023 13:45 )

Kde je napsaný, že nebyl na vodétku? Vodítka jsou i 8m dlouhá. Pokud vyjíždím či vjíždím někam, kam se musí přes chodník, jedu krokem a rozhlížím se. Mohlo mu tam vjet i malé dítě na odrážedle atd. Pokud neumí řidič předvídat, nemá co za volantem dělat. Denně takhle jedu 4x přes vjezdy a vždy přijedu k vjezdu, zastavím, rozhlídnu a pak krokem jedu až tam, kde dobře vidím za roh.

Kristýna Fla ( 10. června 2023 13:43 )

Mám vodítko 8m dlouhé...

Šárka Čechová ( 10. června 2023 11:14 )

Pes měl být na vodítku, vína majitele, pes nemá na cestě co dělat. Pokud došlo k nehodě, škody hradí majitel psa Petříku FABi, tak praví zákon.

Radek Svoboda ( 10. června 2023 07:39 )

At se prihlasi, panicek dostane pokutu a bude hradit skodu na aute.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání