Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté předvedli kontroverzní služební ferrari: Sklidili vlnu kritiky!

Autor: jel - 
26. května 2023
10:15

Uplynul již téměř rok ode dne, kdy policie rozšířila svůj vozový park o Ferrari F 142-458 Italia, za což tehdy sklidila od lidí velkou kritiku. Sportovní auto předvedli strážci zákona v rámci Dnů policie na Autodromu Sosnová u České Lípy, kde ukázali jeho rychlost v simulované honičce. Sociální sítě opět zaplavily negativní komentáře.

Před více než deseti lety detektivové z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality odhalili skupinu osmi lidí, kteří okrádali stát na daních. Stát připravili o více než 800 milionů korun. Právě v rámci této kauzy kriminalisté údajně zabavili zmíněné ferrari, které se nakonec stalo policejním vozem.

Šéf dopravní policie Jiří Zlý v minulosti sdělil, že auto bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítá se s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic.

Video  Česká policie má luxusní Ferrari: Pomůže proti pirátům silnic v superrychlých vozech  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Vlna kritiky

Kriminalisté zatím nezveřejnili žádný výraznější případ, kdy by byl sportovní vůz využit k dopadení zběsile ujíždějících pachatelů. Simulovanou honičku ale předvedli na Dnech policie v České Lípě.

„Kolik koní skrývá pod kapotou policejní Ferrari F 142-458 Italia, předvedli v neděli kolegové ze speciálního oddělení dohledu na dráze Autodromu Sosnová návštěvníkům Dne s policií. V simulované honičce neměl ujíždějící řidič žádnou šanci,“ napsali policisté na sociální síti.

Pod příspěvkem se ihned objevila vlna kritiky. Lidem se nelíbí, že je auto nákladné na údržbu a policie ho podle nich využívá pouze na předváděcích akcích. 

„Není to spíš auto na předváděčku? Pochybuju, že by s tím honili podezřelý, když je na to tak drahej servis. Jen pneu a brzdy by stály to, co celá octavie,“ napsal Jiří.

„Tak to bych chtěl vidět toho speciála na našich rozbitých silnicích v akci!  První zatáčka a vlna s dírou a jde do šrotu!“ přidal se další uživatel. Jiní se kriminalistům posmívali, že na předváděcí akci zvolili jako soupeře pro sportovní vůz Škodu Fabii, které je podle nich zcela neschopná konkurence.

Zbyňek Pavloň ( 26. května 2023 11:21 )

koukám, že ho nemají ani pojištěný..

Uživatel_5577522 ( 26. května 2023 11:09 )

Tak do něj hlavně nepouštějte Kruliše a jim podobný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání