Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Radost v rodině Oliverka s SMA: Klučina má nový vozíček, rodiče poslali krásné poděkování dárcům

Autor: jel - 
26. května 2023
06:20

Čtyřletý Oliverek se potýká se závažnou spinální svalovou atrofií (SMA). Velkou naději rodina vkládala do genové léčby, na kterou se složili dárci z celé republiky. Chlapeček však bohužel nakonec nejdražší lék světa nedostal. Peníze ze sbírky ale klučíkovi pomáhají dál. Nyní díky nim získal nový, speciální vozíček. Rodiče zveřejnili krásné poděkování.

Oliverek i celá jeho rodina statečně bojují s nepřízní osudu. Klučíkovi rodiče navíc pomáhají mnoha dalším dětem i dospělým s handicapem. Organizují nejrůznější aukce a pomáhají, jak mohou.

V minulosti vznikla sbírka, v níž se lidé chlapečkovi složili na nákladnou genovou terapii. Lék Zolgensma nakonec Oliverek bohužel nedostal, ale i tak mu peníze ze sbírky pomáhají. Díky nim nyní získal speciální vozíček. 

„Trvalo to skoro rok a půl, ale konečně je doma a máme z něj velikou radost,“ napsali rodiče na stránkách věnovaných chlapečkovi. Doplnili, že jde o jeden z nejmenších dospěláckých vozíčků a že za pár let bude stačit, když se vymění dětská sedačka za větší a chlapečkovi vozík zůstane.

Je potřeba ještě doladit některé detaily a hlavně se vozíček malý Olí bude muset naučit ovládat. „Už teď víme, že pro nás tento vozík bude veliká úleva na delších výletech, protože kromě Oliverka jej můžeme řídit i my, rodiče,“ vysvětlila rodina.

Na závěr rodiče připojili moc krásné poděkování organizaci Život dětem a především dárcům, kteří v minulosti přispěli na lék Zolgensma. 

„I když Oliverek léčbu nedostal, penízky od vás hodně pomáhají, nejen Oliverkovi, ale i nám rodičům, protože nemusíme potřebné penízky shánět a můžeme se soustředit na pomoc dalším dětem i dospělým s handicapem,“ uzavřela rodina.

Video  Oliverek si užívá léta v bazénku a čeká na zázrak.  - Facebook
Video se připravuje ...