Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Hyenismus v České Lípě: Mladíci (21 a 23) přepadli vozíčkáře po amputaci! Policie je zadržela

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
21. března 2023
18:12

Kriminalisté zadrželi v pondělí dva muže ve věku 21 a 23 let, které v úterý obvinili z loupežného přepadení devětašedesátiletého vozíčkáře v České Lípě. Oběma hrozí až deset let vězení, policie chce, aby je soud poslal do vazby. Na webu policie o tom informovala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Dva muži přepadli muže na invalidním vozíku minulý týden ve středu kolem 21:30 v České ulici a vzali mu několik tisíc korun. „Společnými silami ho shodili z vozíku, a když bezvládně ležel na zemi, prošacovali ho a okradli. Vzali mu úspory, kterými si chtěl zaplatit ubytovnu po svém návratu z tříměsíční hospitalizace v nemocnici, během které mu lékaři amputovali jednu nohu. Bohužel ani tato okolnost mladé lupiče nijak neobměkčila a bez milosti mu vzali všechno, co u sebe měl, včetně osobních dokladů,“ uvedla Baláková.

Podle ní oba mladí muži obviněni ze zločinu loupeže ve formě spolupachatelství patří mezi bezdomovce. „Starší z dvojice už byl osmkrát pravomocně odsouzen, z toho čtyřikrát za majetkovou trestnou činnost. Naposledy vyšel z věznice v dubnu loňského roku. Jeho spoluobviněný dosud záznam v rejstříku trestů nemá,“ uvedla mluvčí policie. Vyšetřovatel chce oba muže stíhat vazebně. „Nyní musíme vyčkat na stanovisko státního zástupce a soudce,“ dodala Baláková.

Připomněla zároveň, že vozíčkáři po přepadení pomohli pracovníci sociálních služeb města České Lípy, kteří mu zajistili bezbariérové přístřeší, potraviny a oblečení. „Pomohou mu i s vyřízením dalších záležitostí spojených s jeho materiálním zabezpečením,“ dodala mluvčí policie.

Video  Podezřelého mladíka, ktrý měl útočit nožem na Smíchově, zatkli policisté ve stanici metra Můstek. (18. červen 2022)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání