Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemné gesto českolipských strážníků: Za zmatenou seniorku (83) zaplatili nákup!

Strážníci pomohli zmatené stařence z České Lípy.
Strážníci pomohli zmatené stařence z České Lípy.  (Autor: Facebook.com/Městská policie Česká Lípa, Profimedia)
Autor: pma, inf - 
24. května 2023
11:26

Na třiaosmdesátiletou stařenku z České Lípy čekalo v úterý nepříjemné překvapení. Ostraha jednoho z obchodů na ni zavolala policii kvůli krádeži nákupu. Po příjezdu policie se ale ukázalo, že je vše úplně jinak. 

Ostraha jednoho z českolipských obchodů přivolala počátkem tohoto týdne strážníky k domnělé zlodějce. Když ale policie přijela na místo, zjistila, že vše bude asi úplně jinak.

„Z dění kolem byla zmatená a ani výpis z rejstříku přestupků nepotvrzoval, že by se jednalo o osobu, která má problémy se zákonem,“ popsala situaci policie na sociálních sítích. Přivolaní strážníci se po vyhodnocení situace zachovali tak, jak jim radilo jejich svědomí.

Za zmatenou stařenku nákup v hodnotě 218 korun zaplatili, vyvedli ji i pořízenými potravinami z obchodu a zavezli ji do penzionu s pečovatelskou službou, odkud žena zřejmě odešla. Na místě informovali i sloužící personál, aby na stařenku dohlédl.

Sympatické a lidské gesto strážníků komentovali na sociálních sítích i lidé z Českolipska. „Strážníkům veliké díky. Já bych se tak zachovala a stařence nákup zaplatila. I my jednou zestárneme,“ napsala pod příspěvek Marie. „Děkujeme, že pomáháte. Krásná práce,“ komentovala Žaneta. 

Svůj vděk projevila také jedna z Českolipských seniorek. „Velké díky skvělému chování strážníků. Takové chování zahřeje u srdce. Jsem ročník 1936 a špatně chodím po operaci páteře, myšlení je jen otázkou času. Jste skvělý lidé,“ vyjádřila se k příspěvku stařenka.

Video  Brněnští strážníci se slanili ke zraněné stařence.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi