Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vrah z Velkých Losin útočil jako smyslů zbavený: Policisté ho dvakrát postřelili, v nemocnici zemřel

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
31. října 2022
19:54
Autor: ČTK, VaB - 
31. října 2022
14:06

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují brutální vraždu ve Velkých Losinách. Osmnáctiletý mladík tam brutálně ubodal svého o rok mladšího kamaráda. Zasadil mu přes 50 ran. Když na místo dorazila hlídka policie, svou oběť stále bodal a bil. Navíc se snažil policisty napadnout a ti ho dvakrát postřelili. Navzdory příjezdu záchranky, oběť (†17) zemřela na místě, útočník podlehl zraněním v nemocnici. 

Vražda se stala v pátek časně ráno ve starším bytovém domě nedaleko losinského zámku. Policii přivolali sousedé, kteří zaslechli velmi hlasitou hádku na chodbě. „Když se policejní hlídka dostala do domu, tak zjistila, že se ocitla v apokalyptické situaci. Vnitřek domu byl pokryt krví,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje Jan Lisický. Mladý muž podle něj svému kamarádovi zasadil desítky bodných ran do různých částí těla.

Útočník nereagoval na opakované výzvy zasahujících policistů a v zuřivém útoku na svého známého pokračoval, přičemž začal ohrožovat i hlídku. Jeho agresivní chování nezastavila ani střela do ruky. Po dalších výzvách následovala druhá střela do ruky, po které se pěti policistům podařilo vzpouzejícího se pachatele zpacifikovat. Policisté zadrženému útočníkovi i jeho oběti poskytli první pomoc a zavolali záchrannou službu. U pobodaného chlapce lékař na místě konstatoval smrt. Pachatele policisté pomohli naložit do sanitky, mladík při převozu do nemocnice zemřel.

Vražedný útok byl podle Lisického brutální. „Útočník použil dva nože, které zlomil. Útočil i zlomenou tyčí od smetáku,“ podotkl Lisický. Přesnou příčinu úmrtí útočníka a jeho oběti určí nařízená soudní pitva, díky které kriminalisté zjistí, zda byli mladíci pod vlivem alkoholu či návykových látek.

Zvláštní chování mladíka popsala pro CNN Prima News jedna ze sousedek. „On byl takovej zvláštní chlapec, nevím, jestli lítal v drogách, ale už jednou tu měl incident, že tu běhel s nožem,“ řekla televizi žena.

Na místě činu kriminalisté zajistili lysohlávky. „Čeká nás teď hodně práce, protože je nutné dopátrat bližší okolnosti a motiv, proč se něco tak otřesného vůbec odehrálo,“ řekl Lisický. Postup zasahujících policistů, kteří na pachatele dvakrát vystřelili, podle něj zřejmě prošetří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Kriminalisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Vzhledem ke smrti útočníka bude případ zřejmě odložen.

Video  Brutálně vyvraždil svou rodinu. Na odsouzení k doživotí odvětil pouze: "Nesouhlasím."  - Videohub
Video se připravuje ...

DWEI ( 1. listopadu 2022 07:18 )

Snad nebudou policisté popotahováni a trestáni za to, že jednali neadekvátně..... Určitě to byla šílená situace......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání