Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Drama v Příbrami: Záchranáři zasahovali u zavalených dělníků!

Aktualizováno -
29. října 2022
13:37
Autor: ČTK - 
29. října 2022
12:14

V Příbrami zasahovali záchranáři u zavalených dělníků, při rekonstrukci domu na ně spadla střecha. Pod zřícenou částí byli čtyři pracovníci. Všem se podařilo dostat ven, jeden je ale vážně zraněný. 

Na místo mířily záchranné složky včetně záchranářského vrtulníku, řekly ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová a mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Jednoho zraněného, pětatřicetiletého muže, přepravili záchranáři letecky do jedné z pražských nemocnic s poraněním hlavy, hrudníku a kotníku. Celou dobu byl při vědomí, uvedla pražská záchranná služba na twitteru. Další tři lidé jsou podle policejní mluvčí bez zranění, na místě je prohlížejí záchranáři. 

Část bytového domu se zřítila po 11:30 na náměstí T. G. Masaryka. Informace dělníků a svědků o počtu lidí, kteří uvnitř pracovali, se od počátku lišily, proto na místo mířil větší počet hasičů i speciální vozidlo Fenix používané k zásahům s větším počtem pacientů. Vůz nakonec nebyl využit a vrátil se na základnu, uvedli záchranáři.

Podle informací ČTK je objekt nestabilní a propadla se nejen střecha, ale i patra pod ní. Příbramský starosta Jan Konvalinka (ANO) ČTK řekl, že se čeká na statika. Na místo míří těžká technika a sací bagr.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání