Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Otazníky kolem policejního pátrání po bratislavském střelci: Znali jeho polohu už mnohem dříve?

Autor: jel - 
28. října 2022
14:40

Počátkem měsíce došlo před bratislavským klubem Tepláreň k hroznému zločinu. Vrah, zřejmě hnán nenávistí k LGBTQ+ komunitě, tam zastřelil Juraje a Matúše. Po činu utekl a policie po něm pátrala, v ranních hodinách ho našli mrtvého, zřejmě spáchal sebevraždu. Slovenská media nyní přišla s informací o tom, že už kolem půlnoci někdo volal na tísňovou linku a poskytl přesný popis osoby podobné pachateli a její polohu. Jednalo se o místo, kde ho sedm hodin po telefonátu našli mrtvého!

Ve středu 12. října došlo k vražednému útoku přímo v centru slovenského hlavního města. Devatenáctiletý vrah zastřelil před gay klubem dvě nevinné oběti. Juraj s Matúšem na místě zemřeli a jejich kamarádka utrpěla zranění. Střelec po činu utekl a pátrala po něm policie. 

Práci kriminalistů při pronásledování teroristy veřejně chválil slovenský ministr vnitra Roman Mikulec (50) i policejní prezident Štefan Hamran (47). Slovenský Nový Čas však nyní přišel se zajímavým zjištěním.

Web odhalil, že osudnou noc kolem půlnoci volal někdo na tísňovou linku. Policistům měl nahlásit, že na ulici Jasková řada u bývalého klubu Obluda se ve slepé uličce pohybuje člověk, který odpovídá popisu střelce.

Neznámý oznamovatel uvedl, že podezřelé osobě je asi 18-20 let a má tmavé oblečení. Zhruba ve stejnou dobu, kdy volající oznamoval jeho polohu, střelec psal na sociální síť zprávu „Uvidíme se na druhé straně“.

Mrtvého střelce nalezl v ulici Jasková řada náhodný svědek až sedm hodin po tom, co někdo volal na tísňovou linku. 

Policie Novému času sdělila, že „vyhodnocuje všechny zjištěné informace a vyjádření týkající se střelby“ a v současné době více sdělit nemůže.

Video  Prezidentka Čaputová neudržela slzy: Pláč po chlapce popravené v Bratislavě  - Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání