Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední loučení se zastřeleným Jurajem (†27) a Matúšem (†23): Pláč pozůstalých byl slyšet až před krematoriem!

Aktualizováno -
26. října 2022
17:36
Autor: rc, pma - 
26. října 2022
16:30

Desítky smutečních hostů se naposledy přišly rozloučit s tragicky zesnulým Jurajem (†27) a Matúšem (†23). Oba tragicky zahynuli ve středu 12. října před barem Tepláreň v Bratislavě, kde je zastřelil teprve devatenáctiletý útočník. Poslední rozloučení s Jurajem se konalo v Žilině a na pohřeb přišlo i několik příslušníků čestné stráže prezidentky Zuzany Čaputové. S Matúšem se nejbližší rozloučili v Bratislavě. Několik stovek smutečních hostů si na oděv připnulo duhovou stužku. 

Střelba v Bratislavě šokovala celé Slovensko. Devatenáctiletý mladík před barem popravil Matúše (†23) a Juraje (†27). Otřesný čin se stal ve středu 12. října. Útočník následně obrátil zbraň proti sobě.

S Jurajem se rozloučili blízcí ve středu 26. října v jeho rodné Žilině. Obřad začal ve dvě hodiny odpoledne a podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň na něj přišlo kolem stovky lidí. Mezi smutečními hosty bylo i několik příslušníků čestné stráže prezidentky Zuzany Čaputové.

Juraj se těšil ze života, vzpomínají kamarádi

K smutečním hostům promluvila jeho kamarádka Tereza, která uvedla, že si ho vždy bude pamatovat jako člověka, který rozdával úsměvy a často se smál. „Vzal práci v hlavním městě, měl okolo sebe přátele a těšil se ze života. Každý měl pocit výjimečnosti, když ho Juraj poslouchal. Bez otázek objednal jídlo i nejbližším, když byl sám hladový. Nikdy nedal dopustit na mladšího bratra Samka a s prarodiči prožil celé dětství,“ řekla Tereza.

Loučení s Matúšem v barvách duhy

Na dvě stovky smutečních hostů se ve středu v Bratislavě přišly rozloučit i s třiadvacetiletým Matúšem. Pohřbu mladého Slováka se podle slovenského deníku Plus Jeden Deň zúčastnila rodina, blízcí, ale i Matúšovi přátelé a kamarádi. Mnoho z nich mělo také na klopách kabátů či sak připnutou stužku v duhových barvách, která symbolizuje LGBTQ+ komunitu. Podle slovenského deníku Nový Čas byla duha i na smutečních věncích, které nejbližší Matúšovi na místo posledního odpočinku poslali. Věncem také přispěla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, která ho tam poslala po hradní stráži. 

Mladý student Filozofické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě měl celý život před sebou a jeho rodina i blízcí jsou z jeho ztráty stále v šoku. Pláč a vzlyky se během zhruba půlhodinového pohřbu ozývaly celým krematoriem. Matúšova matka byla z celé události natolik zničená, že její hlasitý nářek byl dokonce slyšet až před budovou krematoria. 

Video  Střelbu u podniku Tepláreň v Bratislavě zachytily kamery.  - JOJ
Video se připravuje ...

kralovna-vsech-mori ( 26. října 2022 21:27 )

No ale prý čekal na Hegera. Tak to asi opravdu nemá s telýma nic společného. Ten dlouho nešel tak zastřelil toho kdo byl po ruce.

Silvia Blahovská ( 26. října 2022 20:52 )

renalek ( 26. října 2022 20:42 )

Hlboký súhlas !!! Tá Hradná stráž boli asi tiež ,,žehličky,, a požiadali nadriadených o uvoľnenie na túto akciu.....asi! Inak to nemá logiku.

Uživatel_5521686 ( 26. října 2022 18:07 )

Zastřelil je zhrzený milenec a tolik šaškárny kolem toho.Sice tragédie,ale nebyl to žádný útok na gee,ale jen žárlivist dalšího gee.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání