Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svědkyně masakru u bratislavského baru Tepláreň promluvila: Byla jsem první na místě vraždy!

Autor: štt - 
15. října 2022
05:00

Všude byla krev, dvě těla ležela zhroucená vedle sebe na zemi, a nikdo nebyl poblíž – tak popisuje středeční tragickou událost svědkyně, která byla se svým přítelem jako první u bratislavského gay baru. Jen pár okamžiků předtím zde došlo k chladnokrevné vraždě dvou osob.

„Z dálky jsme si nejprve mysleli, že na zemi vidíme opilé lidi,“ popisuje žena, která odmítla být v článku jmenována, chvíle před hrůzným zjištěním. Na místo činu přijeli autem a chvíli zírali na ležící těla.

„Až po chvíli přítel vyskočil z auta a za chvíli zastavilo i další vozidlo,“ popsala svědkyně počáteční situaci pro topky.sk. Dveře do baru Tepláreň byly zavřené. Žena se obávala, co se za nimi skrývá.

V Zamocké ulici byli nejprve úplně sami, protože lidé se po výstřelech utekli schovat. Svědkyně přijela autem, v kterém hrála hlasitá hudba, takže si hluku nevšimla. „V tu chvíli nás ani nenapadlo, že by mohlo jít o vraždu,“ přiznává.

Po chvíli se k nim však začali přidávat další lidé, a nakonec na místo přijela policie. „S pistolí v ruce vběhli dovnitř. Bylo na nich vidět, že podobnou situaci vůbec nečekali,“ vzpomíná žena na další okamžiky, kdy na místo postupně přijížděli další a další policejní vozy. „Bylo to hrozné, nebyla šance jim jakkoliv pomoci. Byli úplně rozstřílení. Je hrozné, že lidé mohou takto nenávidět,“ dodává.

Svědkyně dále tvrdí, že po chvíli odešli domů. Najednou uslyšeli nad hlavou vrtulník, který prohledával centrum města. „Uzavřeli nábřeží a prohledávali ho z obou stran pomocí člunů. První informace byla, že vrah utekl tím směrem,“ pokračuje ve vyprávění o strašlivé tragédii.

Ona i její přítel byli dlouho do noci vzhůru a sledovali Twitter. Tam si všimli manifestu, který útočník sdílel, a také tweetů, kterými o celé tragédii informoval. „Okamžitě jsem zavolal na policii, jestli o tom ví. Řekli mi, ať jdu na nejbližší stanici a ty tweety jim ukážu,“ říká.

Svědkyně ihned běžela na policejní stanici. „V té době už měli fotku obličeje, všechno zjistili. Lidé si mysleli, že nic neřeší,“ popsala práci policie. Když se vrátila domů, znovu zkontrolovala informace, zda byl vrah již dopaden, a také napsala sousedům, aby nevycházeli z bytu.

Video  Prezidentka Čaputová neudržela slzy: Pláč po chlapce popravené v Bratislavě  - Reuters
Video se připravuje ...

naidka ( 15. října 2022 17:05 )

Tento liberální západní trend homo zde propagují média delší dobu, nenápadnou formou třeba do seriálů, filmů, kdy se nad tím postupně už nikdo nepozastavuje a splnil se účel "osvěty" obyvatel. Případ v Bratislavě byl voda na mlýn různým neziskovkám a politikům, aby zase ukázali, jak moc jsou empatičtí k menšinám po západním vzoru, viz Čaputová a její divadlo s majitelem Teplárně. Celý svět !! zapaluje svíčky, ale to nic nezmění na faktu, že dva homolidi spolu nemohou zplodit děti a tím pádem nemají pro budoucnost lidstva žádný význam.

lollo ( 15. října 2022 11:38 )

Protože dneska frčí LGBT. Všichni ostatní jsou out.

bullshit ( 15. října 2022 11:29 )

Souhlas. Možná je to důsledek toho, že se uznávání tradiční rodiny vytrácí a vyzdvihuje se něco co není běžné až do nebes. Nikdo se jistě nebude posmívat někomu, kdo je jiný neboť je to shůry dáno ale nějaké barevné pochody, klekání sportovců a jiné fičůry by si mohli ponechat doma. Gay bar "Teplárna" je už docela mazec.

sakajeva ( 15. října 2022 10:08 )

Trochu nechápu, proč se z toho, že někde střílel nějaký cvok dělá politika. Prostě je to vražda a vrah je mrtvý, nejspíš se pomátl. Nejhorší je, že se člověk dočte v novinách, že je jen otázka času, kdy se něco takového stane u nás. To je přímo návod pro další cvoky.

Hohenegr ( 15. října 2022 09:25 )

Na Slovensku noviny zobrazí foto a ne černé pásky přes oči.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání