Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah v Chomutově ženu (†66) omámil léky a udusil, tělo strčil na balkon: Spolubydlícímu oběti hrozí až 30 let

Autor: ČTK - 
13. října 2022
21:42

Krajský soud v Ústí nad Labem se ve čtvrtek začal zabývat případem loňské vraždy v Chomutově. Podle obžaloby tam čtyřiadvacetiletý Martin H. zavraždil svou starší spolubydlící. Státní zastupitelství ho viní také z odcizení jejích věcí. V případě uznání viny hrozí obžalovanému 20 až 30 let vězení. Obžalovaný ve čtvrtek odmítl vypovídat. Ve svých dřívějších výpovědích, které přečetl soudce Roman Felzmann, řekl, že činu lituje. Soudce odročil jednání na 31. října, kdy vyslechne svědky.

Vražda se stala loni v srpnu v bytě oběti. Martin H. ji nejprve podle obžaloby omámil léky a poté jí na ústa přiložil dámskou vložku zabalenou do silonové punčochy a složenou látkovou tašku. Hlavu jí omotal županem a košilí. Oběť následně svázal a zabalil do několika látek, které převázal, způsobil jí tak mnohočetná zranění. Poškozená podle obžaloby zemřela v důsledku udušení. Martin H. poté oběť ukryl na balkon.

Obžaloba muže viní také z dalších trestných činů, mimo jiné z vydírání a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami. Poškození uplatňují nárok na nemajetkovou újmu přesahující deset milionů korun.

Obžalovaný ve čtvrtek odmítl vypovídat s tím, že se na to necítí. V předešlých výpovědích uvedl, že svého činu lituje. „Lituju toho. Vím, že už to nevrátím. Doufám, že mi bůh odpustí,“ sdělil policii. Později uváděl, že se léčí s psychickými problémy a dochází k psychiatrovi. Naposledy obžalovaný vypovídal letos v srpnu. Uvedl, že chce přistoupit na dohodu o vině a trestu. „Předpokládám, že mě těžko pustí na svobodu, když mám vraždu,“ sdělil tehdy. Martin H. nakonec neakceptoval navržený trest ze strany státního zástupce.

Obžalovanému hrozí až výjimečný trest. „Vzhledem k tomu, že trestný čin byl podle mého názoru spáchán z finanční pohnutky,“ řekl ve čtvrtek novinářům státní zástupce Vladimír Jan. Dodal, že Holub byl v minulosti již několikrát odsouzen i za násilnou trestnou činnost.

Petr Derby ( 15. října 2022 14:06 )

Ne more, to je rasyzmus. Ona se do tech latek zabalyla uplne sama, a pak se sama i otkutalela az na ten baalkon.
Ja jsem byl zrovna na hodine na vysoke skole, kterou studuju.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání