Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Střelec ze Zlína zemřel v nemocnici: Na úřadě zabil bývalou přítelkyni Kateřinu

Autor: ČTK - 
17. srpna 2022
10:41

Devětadvacetiletý muž, který 28. července na krajském úřadě ve Zlíně zastřelil svou o rok starší bývalou přítelkyni Kateřinu a následně se pokusil o sebevraždu, zemřel. Na sociální síti to uvedla policie. Už dříve policisté uvedli, že útočník ke střelbě v takzvaném Baťově mrakodrapu použil zbraň registrovanou na jiného člověka.

„V současné době se případem nadále zabývají krajští kriminalisté, kteří však již pracují s faktem, že postřelený muž na konci minulého týdne zemřel,“ uvedla policie.

Zaměstnankyně úřadu, Kateřina H. (†30), po střelbě na místě zemřela. Útočník se následně pokusil o sebevraždu. Utrpěl těžké poranění hlavy a mozku. Podstoupil operaci, přesto zůstával v bezprostředním ohrožení života. V uplynulých dnech o něj pečovali zdravotníci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Hejtman Radim Holiš (ANO) po tragédii uvedl, že šlo o osobní problém dvou mladých lidí. Událost se podle něj netýkala chodu úřadu.

Několik dní po střelbě přesto krajští radní rozhodli o zpřísnění bezpečnostních opatření v budově krajského úřadu. Zvýšil se počet pracovníků ostrahy, na úřadu budou magnetické dveře v jednotlivých patrech budovy a vstup ke kancelářím bude možný pouze se zaměstnaneckou čipovou kartou. Úředníci si také návštěvníky musejí nově vyzvedávat u vstupních dveří.

Video  Střelba na krajském úřadu ve Zlíně: Muž zastřelil svou bývalou partnerku, ta na místě zemřela  - Blesk: Jan Čada
Video se připravuje ...

mir345 ( 17. srpna 2022 14:18 )

Brzo zvysuji bezpecnost.

verka1 ( 17. srpna 2022 13:27 )

Nevím co přesně bylo mezi nimi, ale jít zabít není řešení! Měli si společně promluvit a normální člověk se musí smířit s rozchodem.

zlobit ( 17. srpna 2022 13:02 )

Ten někdo by měl také nést zodpovědnost a být stíhaný, pokud neřekne, že mu byla ukradena.

BobyNo1 ( 17. srpna 2022 12:24 )

"V uplynulých dnech o něj pečovali o něj zdravotníci..." Chápu, že museli. Ale v jeho případě to byly vyhozené peníze a zbytečná péče o něj. Místo pohřbu ať ho někde zakopou jako psa.

doktormediciny ( 17. srpna 2022 11:41 )

Kdyz si to pozotnr prectete, tak ten revolver nebyl jeho.Ono tedy pujcit nekom,u osobni zbrasn je na povazenou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání