Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dívka (17) přežila útok žraloka: Bohužel přijde o pravou nohu

Autor: štt - 
11. července 2022
10:50

Sedmnáctiletá Addison Betheaová se minulý týden potápěla u floridské pláže Keaton. Sbírala mušle a zničehonic na ni zaútočil žralok. Přestože se dívce podařilo žraloka zahnat a uniknout na břeh, hrozí jí amputace nohy, napsal Daily Star.

V rozhovoru pro CNN teenagerka uvedla, že při napadení se jí podařilo zachovat chladnou hlavu a myslela si, že žraloka lze odradit ranou do nosu. Addison se nejdříve nepodařilo parybu zahnat, přestože ji „mlátila do obličeje a šťouchala do očí“. Při obraně ji naopak žralok kousl do ruky a vážně jí poranil nohu.

Na pomoc jí naštěstí přispěchal její bratr Rhett Willingham. „Uslyšel jsem její křik, ale nemohl jsem ji najít. Až když se vynořila, všiml jsem si žraloka, ale i krve kolem ní,“ pověděl novinářům mladý muž, který nakonec dravce odehnal.

 Addison se nyní léčí v nemocnici, ale její vyhlídky nejsou moc slibné. Ve svém posledním příspěvku na facebooku napsala, že „o nohu nejspíš přijde“. Lékaři pravou končetinu amputují těsně nad kolenem. Během blízké operace odeberou z dolní části nohy svalovou tkáň a kůži, kterou obepnou stehenní kost. Amputovanou část v budoucnu nahradí protézou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání