Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Žralok zabil v Hurghadě dvě ženy: Šokující svědectví z místa smrti!

Autor: VaB, ČTK - 
5. července 2022
10:44

Jak je na tom egyptské letovisko Hurghada po dvou smrtelných útocích žraloka? Svědectví o tom podal Slovák, který do něj zamířil s manželkou. Dovolenkáři se podle něj do vody prakticky nedostanou, ale i přes tragédii se snaží místní obchodníci vydělat na výletech lodí a šnorchlování.

V pátek se u egyptského letoviska Hurgada stala obrovská tragédie. Žralok ve vodě kousek od břehu napadl dvě ženy - Rumunku a Rakušanku. Ani jedna z žen útok žraloka nepřežila. Rumunka podle agentury Reuters žila v Egyptě asi pět let se svým egyptským manželem.

Zatím není jasné, zda smrt obou žen způsobil stejný žralok. Podle místních médií se ale útoky staly ve vzdálenosti asi 600 metrů. Úřady pak na tři dny uzavřely v okolí místa neštěstí pláže, zakázaná byla také jakákoliv aktivita ve vodě. Včetně potápění nebo šnorchlování.

Na dovolenou do oblíbené lokality vyrazil i jeden ze čtenářů slovenského deníku Nový Čas. „Moje rodina je od čtvrtka ubytována v hotele Titanic Palace,“ napsal serveru. Dodal, že jeho žena chtěla jít v neděli brzy ráno do vody. „Ušla asi deset metrů a okamžitě vyletěl sekuriťák a vykázal ji ven kvůli zákazu plavání,“ dodal.  

V resortu si musejí dávat pozor i na místo podnikatelé, kteří nabízejí výlety lodí se šnorchlováním. Ti jsou kvůli tragédii v ohrožení, protože šnorchlování, plavání nebo potápění je tam aktuálně zakázané. „Místní lidé, kteří mi nabízeli výlet lodí spojený se šnorchlováním, reagovali na moji odpověď, že nemám zájem, protože se v mé oblasti odehrály dva útoky žraloka, podrážděně,“ dodal muž.

Podle něj měly útoky srovnávat s těmi v Karibiku nebo v USA, které prý nikdo moc mediálně neřeší. „Z jejich odpovědi jsem cítil, že se vysloveně bojí o svůj byznys,“ zakončil.

Video  Smrtelný útok žraloka v Egyptě.  - Facebook
Video se připravuje ...

pisecanda ( 5. července 2022 12:35 )

Opravdu “ inteligentní” nápad………..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání