Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na bratislavských kolejích našli mrtvou studentku (†21)! Příčina smrti není známá

Polícia SR - ilustrační foto
Polícia SR - ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
4. června 2022
11:38

K obrovské tragédii došlo v pátek dopoledne na bratislavských kolejích Mladá garda. Bez známek života tam byla nalezena studentka prvního ročníku Slovenské technické univerzity v Bratislavě (STU), jednadvacetiletá Marie. Její smrt zůstává pro všechny záhadou.

Ještě v pátek ráno si byla ukrajinská studentka Marie (†21) ze studentského domu Mladá garda v Bratislavě údajně zaběhat. Krátce po desáté hodině dopolední však byla nalezena mrtvá. Její tělo měl objevit vyděšený spolužák. Nikdo ze spolubydlících nechápe, co se stalo.

O sebevraždu zřejmě nešlo

„Můžeme potvrdit, že v pátek dopoledne našli na pokoji studentského domova Mladá garda v Bratislavě studentku prvního ročníku bez známek života. Případ vyšetřuje policie, která bude poskytovat další informace. Slovenská technická univerzita vyslovuje hluboké politování a vyjadřuje upřímnou soustrast pozůstalým, “ sdělil mluvčí Slovenské technické univerzity v Bratislavě Juraj Rybanský. Podle zdrcených spolužáků ze Slovenské technické univerzity v Bratislavě měla Marie všechny zkoušky hotové a byla pilnou studentkou, proto si nemyslí, že by šlo o sebevraždu.

Podle slovenského deníku Nový čas měli přivolaní záchranáři najít dívčino nehybně ležící tělo u koše v jejím pokoji. „Krátce po 10. hodině jsme obdrželi hlášení o nálezu těla ženského pohlaví v bezvědomí. Okamžitě jsme na místo vyslali posádku záchranné zdravotní služby, přičemž po příchodu lékař už jen konstatoval smrt,“ uvedl pro Nový Čas hlavní lékař operačního střediska záchranné zdravotní služby Július Pavčo.

Policie případ vyšetřuje jako usmrcení 

Někteří studenti se domnívají, že Mariin skon mohl zapříčinit náhlý srdeční kolaps poté, co byla údajně v pátek ráno viděna, jak jde běhat. Jiní si ale podle nepodložených informací myslí, že se dívka udeřila do hlavy. Celou tragédií se od pátku zabývá slovenská policie. Podle bratislavské krajské policejní mluvčí Jany Šimunkové policie zahájila trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení.

nika70 ( 4. června 2022 15:08 )

Nějak jsem nepochopila, že když se tělo našlo na kolejích, po té, co si šla zaběhat, že mělo ležet blízko odpadkového koše. Asi by bylo lepší napsat už na začátku, že na VŠ kolejích a ne na bratislavských kolejích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání