Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Řidič v Nedabyle srazil chodce, ten zemřel: Rodina nabízí odměnu 100 tisíc korun za dopadení!

Tragická nehoda v Nedabyle.
Tragická nehoda v Nedabyle.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
20. ledna 2022
16:33

Začátkem ledna došlo v obci Nedabyle k tragické nehodě. Zatím neznámý řidič tady srazil chodce a od nehody ujel! Policistům se zatím nepodařilo pachatele vypátrat, rodina proto nabídla tomu, kdo je k viníkovi přivede, odměnu sto tisíc korun. Případné tipy přijmou na lince 158.

K tragické nehodě došlo 2. ledna letošního roku mezi prvními domy a železničním přejezdem v obci Nedabyle v Jihočeském kraji. „Prvotní informaci obdrželi dopravní policisté ze Skupiny dopravních nehod, kteří po příjezdu na místo zjistili, že uprostřed vozovky leží muž, který utrpěl těžké zranění hlavy a nejeví známky života,“ uvedl tehdy k nehodě mluvčí Milan Bajcura.

Řidič autem srazil chodce v čase mezi 23:30 až 23:45. „Dosud neznámý řidič blíže neustanoveného vozidla, v mírné levotočivé zatáčce, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a srazil muže, kdy mu způsobil devastující zranění hlavy a poté z místa ujel,“ upřesnil mluvčí.

Kriminalisté už v té době žádali všechny svědky o pomoc s pátráním po neznámém řidič, zatím se jim ale nikdo neozval. Mrtvého muže nalezl na silnici až druhý řidič, který ho bohužel i přejel. Ve tmě ho totiž nezaregistroval. Od nehody ale neujel.

Jelikož jsou policisté zatím ve slepé uličce, rozhodla se rodina zemřelého, že tomu, kdo policii navede k řidiči, dá odměnu. „Rodina oběti nabízí 100 000 korun tomu, kdo první uvede Policii ČR informace prokazatelně vedoucí k dopadení pachatele a tento na základě této informace bude dopaden,“ informoval mluvčí Jiří Matzner.

Policisté předpokládají, že jel řidič od Českých Budějovic na Trhové Sviny, nemohou ale vyloučit ani možnost, že jel opačným směrem. Stejně tak je klidně možné, že pachatel svoje auto ukryl a od té doby ho nepoužívá.

Pokud tedy někdo ví, kdo by za smrtí chodce mohl stát, měl by to policii nahlásit. „Na lince 158 přivítají policisté jakékoliv informace k této nehodě, kontaktovat je také možné přímo vyšetřovatele por. Bc. Josefa Bouberleho na tel. 974 226 460,“ dodal Matzner.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání