Návštěva pitevny lékařské fakulty v Praze nebyl Gaspardův nápad, poslal ho tam režisér snímku Hannibal – Zrození, herec o tomto zážitku pak mluvil jako o silné zkušenosti. „Pamatuji si, že jsem byl docela vyděšený, když jsem to ráno přišel. Po vstupu do místnosti jsem byl obklopen mrtvými těly, zápach byl velmi silný, ale po několika minutách zapomenete na negativní aspekt – je úžasné a fascinující mít možnost se přiblížit k mrtvým tělům, otevřít je, a zblízka se podívat dovnitř,“ uvedl tehdy Ulliel pro magazín.aktuálně.cz. „Z určitého pohledu je to dokonce hezké. Máte tam spoustu různých barev, struktur…,“ dodal zaujatě.

Návštěva pitevny na mladého herce udělala opravdu velký dojem, dokonce žádal, zda by se tam mohl zajít podívat znovu, protože vyučovací hodiny probíhají celý měsíc a on tam přišel v době, kdy už byla těla zničená. „Nebylo to děsivé, protože už nebylo poznat, jestli jsou ta těla skutečná. Vypadala spíš jako umělá, bez krve. Chtěl jsem tedy přijít znovu na první den – až přivezou čerstvá, ještě neotevřená těla,“ vysvětlil.

Je tedy jasné, že Gaspard Ulliel bral přípravu na roli mladého Hannibala skutečně vážně. Bohužel neměl příležitost konzultovat své herecké nápady s Anthonym Hopkinsem, protože toho sice žádal o schůzku, ale herec byl v té době velmi zaneprázdněný, což byl nakonec nejmenší Ullielův problém. „Taky by mi přišlo trochu zvláštní jít za Anthonym Hopkinsem a mluvit o téhle roli, když mu tu postavu, kterou vytvořil, vlastně beru. Stejně tak si nemyslím, že by mi poradil nějaké triky nebo rady,“ dodal herec, jehož život vyhasl po nehodě na lyžích v Alpách.

Video: Manželka Jandáka ohluchla po covidu! A Karlos s Lelou odjeli do Dubaje

Video
Video se připravuje ...

Manželka Jandáka ohluchla po covidu! A Karlos s Lelou odjeli do Dubaje Bára Horáková

Fotogalerie
14 fotografií