„Já se bojím jít do kuchyně, protože vím, že to tu za chvíli zase ušpiním,“ hlásil volnomyšlenkářský Matyáš (26) z Mnichovic, kde žije se svou manželkou Viktorií (28) a synky Kasiánem (3) a Kolomanem (9 měsíců) dalo by se říct v souladu s přírodou, dočasné mamince Andree (26). Křehká plavovláska v Nižních Lhot, kde zanechala manžela Tomáše (30) a synka Olivera (3), u něj totiž většinu času trávila uklízením a pulírováním. Byla totiž neskutečným chaosem a nepořádkem v chatce, kde Matyáš s Viktorií a jejich potomky bydlí, viditelně konsternována.

„Škoda, že je ta Výměna jenom na 10 dní. Já bych se trochu srovnal, ona by trochu zpunkovatěla, a bylo by to dobrý,“ prohlašoval Matyáš, který se pak dokonce oholil a shodil své dlouhé, neudržované vousy. Zatímco alternativní Viktorie vedla Tomáše k tomu, aby recykloval odpad, on ji nakonec donutil, aby mu uklidila.

„Nechtěl jsem rozkazovat…“ vysvětloval, proč na ni po celou dobu nenaléhal a věnoval se úklidu místo ní – z čehož pak byl docela vyčerpán. Viktorie se při tom svěřila s pozoruhodným pohledem na svět: „Já nevytírám, a vysávám, až je potřeba. Třeba tak tři dny potom, co je potřeba,“ smála se. „A hlavně, když už máme doma bordel, tak jdeme ven.“

VIDEO: Výměna manželek: Zelenina a ovoce z popelnice!

Video
Video se připravuje ...

Výměna manželek: Zelenina a ovoce z popelnice! TV Nova

„Pobyt tady mi dal jinej pohled na svět, že žít se dá různě. Nakonec jsem se tu cítila moc dobře, a uvědomila jsem, si, že nemusím všechno hrotit a brát tak vážně,“ hodnotila Andrea svou účast ve Výměně, zatímco Matyáš si liboval, že má díky Výměně (a samozřejmě hlavně díky Andree) doma konečně uklizeno.

Mezi osmi očima se pak na Viktorii otočí s tím, že by to tak u nich doma mohlo vypadat i nadále. „Vždycky říkáš, že není důležitý mít doma uklizeno,“ namítla Viktorie, na což Matyáš reagoval břitkým: „Není to důležitý. Ale je to fajn.“ A to Viktorii viditelně zaskočilo…

Fotogalerie
22 fotografií