Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Život vedle sériových vrahů: Manželky slavných zabijáků o krvavém tajemství svých mužů nevěděly

  • Autor: rc - 
    30. 11. 2021
    05:00

    Žily se sériovými vrahy, a neměly o tom ani sebemenší tušení. Partnerky nechvalně proslulých zabijáků Dennise Radera, Roberta Yatese či Andreje Čikatila se rozhodly promluvit o soužití s brutálními vrahy, kteří byli podle všeho vynikajícími manipulátory a svá krvavá tajemství před svými ženami dokázali skrývat. Linda Yatesová se například domnívala, že ji její manžel podvádí. Fajina Čikatilová svého manžela zase přistihla se zakrváceným oblečením, ale ani ve snu by ji prý nenapadlo, že jejich muži mají na svědomí životy lidí.

  • 1.Dennis Rader

    Dennis Rader děsil Wichitu v americkém Kansasu tři desetiletí. Tak dlouho dokázal žít dva životy najednou. Před svou manželkou Paulou Dietzovou vystupoval jako zodpovědný člověk, přitom mezi lety 1974 až 1991 mučil a zabíjel ženy. Paula s ním žila neuvěřitelných čtyřiatřicet let, aniž by měla tušení, co se děje. Její muž přitom pod podlahou rodinného domu skrýval důkazy o svých činech. Policie ho dopadla až v roce 2005 poté, co omylem odhalil svou identitu, když jim posílal posměšné dopisy. Po Raderově zatčení Paula utekla z Kansasu a rozvedla se s ním.

    Sériový vrah Dennis Rader

  • 2.Robert Yates

    Šestadvacet let byl spořádaným manželem a se svou ženou vychovával pět dětí. Linda Yatesová byla v šoku, když se dozvěděla, že má její muž Robert na svědomí životy třinácti až osmnácti lidí. Robert si za oběti vybíral hlavně prostitutky nebo drogově závislé mladé ženy. Lindě sice bylo jeho chování divné, ovšem myslela si, že ji podvádí. Zjistila totiž, že si Robert platí pobyty v hodinových hotelech. Policie Roberta dopadla v roce 2000 a Linda ho ještě navštívila ve vězení. „Víte, jste tomu člověku tak blízko, že to nevidíte,“ odpověděla podle Daily Star na otázku, jak si mohla nevšimnout, že je její manžel sériový vrah.

    Sériový vrah Robert Lee Yates

  • 3.Peter Sutcliffe

    Yorkshirský rozparovač Peter Sutcliffe děsil anglické hrabství mezi lety 1975 a 1980. V té době zavraždil třináct žen a devět dalších vážně zranil. Za své oběti si vybíral prostitutky, které brutálně zabíjel kladivem nebo šroubovákem. Některé oběti uškrtil. V roce 1974 pojal za manželku Soniu Szurmovou, která se děsivou zprávu, že její manžel je sériový vrah, dozvěděla až sedm let po svatbě. Oznámil jí to sám Peter po telefonu poté, co ho v roce 1981 dopadla policie.

    Yorkshirský rozparovač Peter Sutcliffe děsil anglické hrabství několik let.

  • 4.Gary Ridgway

    Až sedmdesát prostitutek během 80. a 90. let zavraždil ve městech Seattle a Tacoma Gary Ridgway. Šílenému zabijákovi se začalo přezdívat vrah od zelené řeky. Dopaden byl v roce 2001 a jeho manželka Judith Mawsonová nevěřila, že by byl něčeho takového schopen. Dokonce byla připravená se za něj postavit u soudu, k čemuž ale nakonec nedošlo. Poté, co byl odsouzen, začala používat své dívčí jméno a o svém manželovi-vrahovi napsala knihu.

    Sériový vrah Gary Ridgway.

  • 5.Andrej Čikatilo

    Fajina Čikatilová byla za Andreje Čikatila provdaná víc jak třicet let. Ani na malou chvíli za celou dobu jejich manželství jí prý nepřišlo na mysl, že by mohl být její muž vrah. Policie věří, že Čikatilo, přezdívaný Rostovský řezník, zavraždil víc jak sto lidí, a dokonce i několik dětí. V roce 1990 byl dopaden a obviněn z vražd 53 lidí. Ačkoliv Čikatila podle svých slov viděla, jak se vrací domů v oblečení potřísněném krví, byl to pro ni obrovský šok. V roce 1994 byl jeden z nejhorších sériových vrahů dějin popraven.

    Masový vrah a kanibal Andrej Čikatilo

    VIDEO: Brutální vražda dvou stopařek. Z výpovědi a doznání vraha Krupičky mrazí   

Heil_Babisch ( 1. prosince 2021 00:06 )

Škoda, soudruh Čikatolo mohl nám být ještě užitečný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání