Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Neznáte totožnost záhadného muže? Nepamatuje si své jméno. Policie ho zadržela s nožem v ruce

Autor: ČTK - 
11. listopadu 2021
11:02

Policisté z Kroměřížska pátrají po totožnosti muže středního věku, který je v dlouhodobé péči lékařů. O pomoc žádají i veřejnost. Muž podle policie zřejmě trpí psychickou poruchou, nezná své jméno a neví, odkud je. Identitu muže se policisté snaží zjistit od dubna, kdy se s nožem v ruce pohyboval ve Strabenicích, které jsou součástí Litenčic na Kroměřížsku, nikoho ale neohrožoval.

ČTK to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Do Strabenic podle ní vyjížděli policisté 29. dubna. „Pohyboval se tam muž s nožem v ruce. Nikoho ale neohrožoval a nebyl agresivní. Každou chvíli si klekl na kolena, vypadal, jakoby se modlil. Místním připadal podezřelý, a tak zavolali policejní hlídku. Muž ale nekomunikoval, neměl u sebe žádné doklady ani osobní věci, nic co by nám pomohlo ho identifikovat. Vydával pouze chrčivé či syčivé zvuky,“ uvedla mluvčí.

Muž podle ní zřejmě trpí psychickou poruchou, proto je v dlouhodobé péči lékařů. „V současné době mluví velmi zřídka, česky, ale nepamatuje si téměř nic, nezná své jméno, neví, odkud je,“ uvedla Kyšnerová. Neznámému muži je podle police okolo 45 až 50 let. Je 175 centimetrů vysoký, štíhlý. „Před hospitalizací, v době jeho nalezení, měl na sobě maskáčový vojenský kabát, maskáčovou vojenskou čepici bez kšiltu, šedé tepláky, červenou károvanou flanelovou košili a modrou mikinu. Na nohou měl hnědé pracovní boty farmářky. Celkově působil zanedbaným dojmem,“ uvedla mluvčí.

Policie neodhalila totožnost muže ani podle otisků prstů nebo DNA. O pomoc proto žádá veřejnost. Informace vedoucí ke zjištění totožnosti muže mohou lidé sdělit na bezplatné telefonní lince 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání