Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Poslední víkend Terezy H. v cele? Právník řekl, kdy ji pustí, může to ale být i dřív!

Autor: ran - 
5. listopadu 2021
19:56

Zatímco se kvapem blíží očekávané vydání příkazu k propuštění Terezy H. z pákistánského vězení, zadržovaná Češka si vyplňuje čas přípravami k návratu na svobodu. A kvůli své velké chvíli se plánuje hodit do gala! Nechala si totiž ušít úplně nové šaty, aby podtrhla výjimečnost okamžiku, kdy se poprvé po bezmála 4 letech bude moci znovu svobodně nadechnout.

Podle pákistánského zdroje Blesku obeznámeného s aktuální situací Terezy H., kterou téměř čtyři roky úřady v Pákistánu zadržovaly za údajné pašování drog, už odvolací soud detailně sepsal příkaz k propuštění české občanky. „Zatím ho ale nepodepsali, chystá se to na sobotu,“ uvedl zdroj. 

Tereza teď údajně řeší, co k takové výjimečné příležitosti, jako je propuštění z exotického vězení, na sebe. Nechala si prý ušít nové šaty, aby jí oblečení, v němž vyjde na svobodu, nepřipomínalo dlouhé roky utrpení za mřížemi.

Už v sobotu volná?

„Propuštěna by Tereza měla být už během pondělka,“ uvedl zdroj Blesku. „Příkaz k propuštění ale soudce přečte před obhájci Češky už v sobotu. Jen pokud v něm budou shledány nějaké chyby, bude se ještě opravovat,“ vysvětlil zdroj.

„Pak soudce příkaz podepíše a odevzdá ho Tereziným advokátům. Stihne-li se to vše už v sobotu brzy dopoledne, Tereza by mohla vězení opustit už ten samý den,“ dodal. Tereza zatím prý trpělivě čeká ve své cele. Nic jiného jí ostatně ani nezbývá.

To, že Terezu s největší pravděpodobností propustí nejdříve až v pondělí, potvrdil pro CNN Prima news i Terezin advokát Saiful Malúk. Jak také uvedl, Tereza by po propuštění mohla po pákistánské vládě žádat odškodnění za léta strávená ve vězení a prožité útrapy. „Takové řízení je ovšem drahé a mnoho lidí si ho nemůže dovolit,“ řekl právník s tím, že podobné procesy trvají mnohdy celé roky.

Jak advokát upřesnil pro televizi Nova, soudy v Pákistánu v podobných případech propouštějí vězně v horizontu jednoho až dvou týdnů. Může to trvat i měsíc, to prý ale nebude Terezin případ.

Češku zadrželi na letišti v Láhauru v lednu 2018 a následujícího roku ji nepravomocně odsoudili na osm let a osm měsíců žaláře. Po dlouhých čtyřech letech nakonec Terezin obhájce uspěl před odvolacím soudem se svými argumenty o procesních chybách ve vyšetřování.  

Pohybovenadany ( 6. listopadu 2021 06:14 )

Terezko, a ted hurá zpeněžit každý rozhovor , fotečky, knihu napsat. A ten kufr dát do dražby taky!

Matos7 ( 5. listopadu 2021 21:29 )

Asi nová kandidátka na presidenta. To bude mit fackovací panák Fiala radost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání