Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další zklamání pro Terezu (25): Soudci ji ani nevyslechli!

Autor: rc - 
5. října 2021
05:20

S dalším zklamáním se musela vyrovnat Tereza (25), která si odpykává v Pákistánu trest za pašování drog, doufala, že soud konečně projedná její odvolání. Ovšem marně. Soudci měli v pondělí napilno a k jejímu případu se vůbec nedostali! Jednání tak bylo znovu odročeno.

Češka Tereza H. stále doufá, že se dostane do rodné země. Pětadvacetiletá blondýnka byla zadržena v lednu 2018 na letišti Láhaur v Pákistánu poté, co u ní celníci našli téměř devět kilogramů heroinu. Putovala do tamní vazby a čekala, až nad ní soud vynese rozsudek. Soudní líčení se táhlo, po průtazích si má odpykat osm let a osm měsíců ve vězení. Tereza však s verdiktem nesouhlasí a stále se snaží prokázat svou nevinu, případně alespoň dosáhnout zmírnění trestu.

Soud měl její případ projednat v pondělí 4. 10., nakonec ovšem Terezin případ soudci odložili. Ti byli zaneprázdněni jinými případy, na Terezu tak už nezbyl čas. „V dnešním seznamu případů byl Terezin případ pod číslem 39. Soudci Ali Báqi Nadžafí a Sarfraz Dogar projednávali případy až do čísla 30. Na konci úředních hodin už ostatní případy nevyslechli,“ uvedl pro Blesk pákistánský novinář s tím, že slyšení začalo ve dvanáct hodin a soudci projednávali případy do dvou hodin odpoledne.

Mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová pro Blesk uvedla, že k soudu se dostavil i zástupce konzula v Láhauru. „Slyšení bylo dnes (4. 10. - pozn. red.) opět odročeno. Na žádné odvolání nepřišla řada. Nový termín byl stanoven na 18. 10., právní zástupce se ještě pokouší posunout jednání o týden dřív,“ dodala mluvčí. Za Terezu se u soudu perou právníci Sajf al Malúk a Asghar Dogar. „Tereza také napsala dopis nejvyššímu soudu, aby Dogara považoval za jejího právníka,“ dodal pro Blesk novinář.

VIDEO: Soudce poslal pašeračku Terezu na bezmála devět let do vězení.

pavucinka ( 7. října 2021 14:20 )

K nemocným spoluvězenkyním Domnívám se, že není pravděpodobné, že by byly infekční. Ložiska v plících vápenatí a pak nejsou infekční. je ale třeba pravidelných kontrol. Moje babička měla TBC a mohla se stýkat s námi dětmi, jen byly pravidelné kontroly.

zlymikes ( 5. října 2021 16:21 )

a takhle to bude pokračovat cca do 2/3 původního trestu a zbytek ji nechají odsedět u nás, aby i naši bachaři z ní něco měli. Nemusí dávat jen mohamedánům

papouskova ( 5. října 2021 14:27 )

No právě, o tom to je. Jim se to líbí a nechtějí o to přijít, tak si jí tam takhle pěstují jako kytičku. To by byli na hlavu, aby se o to připravili. Jen jí slibují a slibují. A jak se říká, slibem nezarmoutíš ani nic nezkazíš.

beda88 ( 5. října 2021 14:03 )

spania ( 5. října 2021 12:35 )

Asi už tam musela vykou...hodně chlapů - soudců­,práv­níků,­dozor­ců a dělat s nimi kdo ví co,aby se tím jejím případem někdo zabýval,ale jak je vidět, k ničemu to pořád nevede...Jo,to si měla holka rozmyslet dřív a dneska mohla být v klidu doma.Sice možná chudá,ale svobodná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání