Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Hra na schovávanou se proměnila v boj o život: Chlapce (12) stáhl pod vodu krvežíznivý krokodýl!

Autor: rix - 
28. října 2021
17:14

Obrovskou smůlu měl chlapec Charlie Buhl (12) při nevinné hře na schovávanou v mexickém resortu. Skryl se u jedné z lagun a vystartoval po něm krokodýl, který se do něj zakousl! Klučinovi hrozilo, že přijde o nohu, ale lékařům z Cancúnu se podařilo mu končetinu zachránit.

Jak uvedl deník The Sun, Charlie se při večerní schovávačce skrýval s kamarádem na schodišti, které vedlo do laguny. V té se ale také něco skrývalo, byl to nebezpečný krokodýl. Ten nezaváhal ani minutu a nebohého chlapce stáhl do vody. „Nemohl jsme nic dělat, byl strašně silný,“ popsal klučina traumatický zážitek. Strachem bez sebe byla i jeho maminka Jennifer. „Charlie se chtěl zachytit schodů, aby se vytáhl nahoru, ale nešlo to,“ vysvětlila. 

Podle matky přišla ihned na pomoc skupina mužů a jeden z nich začal chlapce od nebezpečné bestie táhnout pryč. Další tři chlapi se snažili krokodýla bít pěstmi a zakrývali mu oči, aby se Charlieho pustil. Samotný klučina si prý moc dobře pamatuje, jak silný byl krokodýlí stisk. „Ze začátku to vůbec nebolelo, ale bylo to silné, jakoby vás někdo chytl za nohu a hodně silně vás stiskl,“ vyprávěl. Jak uvedl, noha ho začala pořádně bolet, až když ležel na zemi mimo nebezpečí. 

Charlieho maminka informovala, že schody vedoucí do laguny nebyly i přes nebezpečí nijak označeny. „Nebyla tam žádná značka nebo varování,“ potvrdila. Schody jsou přitom v místním letovisku hojně využívány. „Když se to stalo a já viděla, jak pláče, jenom jsem se modlila, nezbylo mi nic jiného,“ vzpomínala na chvíle hrůzy. Sanitka dorazila za půl hodiny a lékaři jí tvrdili, že její syn asi přijde o nohu. 

Rodinná dovolená se tak prodloužila o čtyři týdny, protože Charlie podstoupil několik operací v nemocnici v Cancúnu. A vše dobře dopadlo, nohu se profesionálům podařilo zachránit. Jennifer dále pochválila resort, jelikož proplatil všechny léčebné úkony. 

Charlie a jeho maminka však nyní chtějí varovat ostatní před nebezpečím krokodýlů v Mexiku. „Je to masivní turistická atrakce,“ řekla Jennifer. Charlie dodal, že chce, aby si lidé byli vědomi nebezpečí a že případně mohou zemřít. Správa hotelu mezitím uvedla, že nainstalovala na místo výstražná znamení. 

Podívejte se na velkou krokodýlí galerii:

 

Citronel ( 28. října 2021 18:38 )

Prý chlapy?!? Jednou jsem viděl, jak nějaké větší dítě skočilo do něčeho jakoby bazénu krokodýlů a jeden už ho chtěl odtáhnout, matka ani vteřinu nezaváhala a s takovým odhodláním, řevem a agresivitou skočila mezi ně, že krokodýli utekli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání