Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Muže nečekaně napadl krokodýl v turistickém ráji: Zakousl se mu do ruky!

Autor: štt - 
27. října 2021
20:51

Muž z Brazílie se rozhodl jít si zaplavat do jezera ve vyhledávané turistické destinaci. Netušil však, že lidé k Lago do Amor nevyrážejí kvůli vodním radovánkám, ale kvůli aligátorům, které lze z bezpečné dálky pozorovat.

Hrůzyplný incident se odehrál 23. října kolem páté hodiny večerní nedaleko brazilského města Campo Grande. Na svůj mobilní telefon jej zachytil přihlížející Willyan Caetano. Na záběrech lze pozorovat plavce, jak zpanikaří a začne plavat zpět ke břehu, když si všimne rychle se přibližujícího se aligátora.

Vodní dravec však dokáže vyvinout rychlost až 30 kilometrů za hodinu a za několik málo sekund se mu podařilo muže dohnat. Svědek reportérům sdělil, že „aligátor se v jednu chvíli vymrštil a kousnul plavce do ruky.“

Další zpovídaná svědkyně Garapeira Marinalva da Silvaová, která přes pět let provozuje malé bistro s výhledem na jezero, novinářům uvedl, že „je to poprvé, co viděla někoho vlézt do vody.“ Muž kupodivu útok dravce přežil a podařilo se mu doplavat zpět na břeh.

Dle informací zveřejněných na webu The Sun přivolaní záchranáři muži ošetřili jen lehce pokousanou ruku. Kdyby muž neignoroval varovné cedule, ušetřil by si zranění. Incident ale mohl dopadnout mnohem hůře.

Video  Hrůzný incident se podařilo natočit na video.  - Facebook
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání