Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Cukrářskou ikonu Janu (†49) čekal hořký konec: Policie musela její vraždu odložit

Autor: ČTK, VaB - 
19. října 2021
12:32

Obrovská tragédie otřásla v květnu nejen Libercem. Manžel Lubor (†53) tehdy na zahradě společného domu zastřelil svou manželku Janu (†49), cukrářskou ikonu města. Policie případ odložila, šlo o vraždu a sebevraždu. Pachatelem byl manžel, který později zemřel v nemocnici.

Kriminalisté uzavřeli vyšetřování smrti dvou lidí z Liberce z letošního května, kteří zemřeli na následky střelného poranění. Šlo o vraždu a sebevraždu. Případ proto kriminalisté odložili, neboť pachatel zemřel.

„Ukončili jsme řízení v tomto případě usnesením o odložení věci z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání osoby, která zemřela," řekl ČTK k odložení případu mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Její sladkosti všichni milovali

Tragédie se odehrála v jednu květnovou neděli odpoledne na zahradě jednoho z domů v Liberci – Rudolfově. Lubor vzal do rukou svou legálně drženou zbraň a nejdříve usmrtil manželku Janu, poté zbraň obrátil proti sobě. Zemřel později na následky poranění v nemocnici.

Jana byla ve městě oblíbená, zejména kvůli své cukrárně.  „Vážení zákazníci, z důvodu rodinné tragédie bude cukrárna až do odvolání uzavřena. Děkujeme za pochopení,“ napsali tehdy na stránkách podniku zdrcení zaměstnanci.

Místní: Byla to ikona

V Liberci ji nepochybně znal každý. „Na paní J. si pamatuji ještě jako malé děcko, kam jsme jezdívali s rodičema pro skvělou várku koláčků,“ vzpomínala na facebooku dojatá Eliška. „Byla jste jednou z libereckých ikon, co se týče cukrařiny. Není Liberečák, který by ji neznal,“ dodala smutně.

Celá tragédie byla vyústěním rodinných sporů, to později potvrdila i sama policie.

Video  Manžel zastřelil svou manželku, následně zbraň obrátil proti sobě.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání