Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na pouti ve Strakonicích: S mladíky na atrakci se utrhlo lano!

Aktualizováno -
27. září 2021
19:46
Autor: rc - 
27. září 2021
13:28

Drama se odehrálo o víkendu ve Strakonicích, kde se konala pouť. Dva kluci nasedli na jednu z adrenalinových atrakcí. Ovšem ve chvíli, kdy se atrakce dala do pohybu, utrhlo se jedno lano! Šokující video a fotografie z pouti se objevily na sociální síti.

Zástupy návštěvníků přilákala o víkendu Strakonická pouť, která se tam konala v souvislosti se svatováclavskými oslavami. Návštěvníci se mohli pobavit na adrenalinových atrakcích, ovšem podle videa a fotografií, které se objevily na sociální síti Facebook, jedna z jízd skončila dramaticky! Ve videu je vidět vystřelovací koule, zvaná Adrenaline. Dva návštěvníci nasednou do kovové koule a posléze jsou „vystřeleni do nebes“. Atrakce je velice populární mezi milovníky adrenalinu.

Podle záznamů z videa na sociální síti do vystřelovací koule ve Strakonicích nasedli dva chlapci. Atrakce se už dala do pohybu a koule pomalu stoupala nahoru, když se stalo něco nečekaného. Jedno z lan se utrhlo a koule s návštěvníky se nekontrolovaně vymrštila k jedné straně, kde zůstala viset ve výšce asi 10 metrů. Jen zázrakem se nikomu nic nestalo. „Já u toho přesně stála, když se to stalo, strašně jsem se lekla, v tu chvíli jsem si řekla, že na to už nikdy nepůjdu, když jsem to viděla,“ uvedla jedna ze svědkyň pod fotografiemi.

„Dcera měla jít po těch klukách, který to utrhlo. Hlavně, že to dobře dopadlo a urvalo se to hned při odpalu a ne někde výš,“ reagovala na fotky další z návštěvnic poutě. „Byli jsme tam kolem 13. hodiny a říkáme s manželem, že je ta guma normálně roztřepená a že se to celé divně hýbe a je to tady. Hlavně, že to dopadlo dobře,“ napsala další svědkyně. „Zrovna jsme u toho stáli. Mohlo to dopadnout velmi špatně. Opravdu velké štěstí, že se nikomu nic nestalo,“ stojí v dalším komentáři.

„Atrakce prošla před třemi měsíci technickou kontrolou. Tam je všechno v pořádku, ale problém je v těch gumách,“ uvedla pro Hlavní zprávy CNN Prima News provozovatelka atrakce Anna Dikovská s tím, že se snaží zkontaktovat s výrobcem lan. Podle CNN Prima News lana mají vydržet až 350 napnutí, ale toto vydrželo zhruba 200. „Budeme to řešit, nemůžeme riskovat životy lidí a žádný zranění,“ dodala Dikovská. Mluvčí ČOI Jiří Föhlich pro Hlavní zprávy CNN Prima News uvedl, že prověří, zdali byla atrakce uvedena řádně do provozu. „Pakliže byla, tak už to není věcí České obchodní inspekce, ale případně věcí policie,“ uzavřel. 

Video  Na pouti ve Strakonicích se s návštěvníky urvalo lano  - čtenářka Blesku
Video se připravuje ...

samuray ( 27. září 2021 19:31 )

Chtěli zažít adrenalin, tak ho měli se vším všudy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání