Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ozbrojenci Tálibánu vtrhli do televizního studia: Moderátora v přímém přenosu nutili hnutí chválit

Autor: rix - 
1. září 2021
05:00

Šokující záběry z vysílání afghánské televize se objevily na internetu poté, co skupina po zuby ozbrojených vojáků Tálibánu v sobotu vtrhla do studia, kde obklopila moderátora zpráv v přímém přenosu a nutila ho, aby vyzdvihoval Tálibán.

Neobvyklý okamžik se stal v afghánské Peace TV. Moderátor čte zprávy, zatímco je obklopen po zuby ozbrojenými vojáky Tálibánu. Taková je realita dnešních dní v Afghánistánu. Televizní studio klip sdílelo na internetu krátce poté, co ozbrojenci vtrhli do jejího komplexu. Tálibánci požadovali od moderátora chválu směrem k nim samým, informoval deník Daily Mail.

„Takhle nyní vypadá politická debata v afghánské televizi,“ napsala na twitter šokovaná reportérka BBC Yalda Hakimová. Je zřejmé, že vojáci nechtěli, aby moderátor řekl cokoli špatně. Dohromady ho střežilo osm členů Tálibánu.

Redaktor v živém vstupu mluvil o kolapsu afghánské vlády nebo také o tom, aby se afghánský lid ničeho nebál. Apeloval na Afghánce, aby s příznivci Tálibánu spolupracovali a nebáli se jich. Potom dokonce vedl rozhovor s jedním z ozbrojenců.

„To je neuvěřitelné, za tím moderátorem pózují ozbrojenci Tálibánu a nutí ho tvrdit, že lidé nemají mít strach z Islámského emirátu Afghánistánu,“ tweetoval šokovaný íránský novinář Masih Alijenad.

Vojáci vtrhli do budovy nedlouho potom, co americké ozbrojené síly podnikly v zemi útoky proti vojákům Tálibánu pomocí dronů. Měly tak zabránit dalšímu teroristickému útoku na letiště v Kábulu. Minulý týden sebevražedný atentátník odpálil bombu poblíž letiště a o život přišlo 170 lidí, včetně třinácti amerických vojáků.

Video  Mrazivé záběry z Afghánistánu: Zoufalý útěk na podvozku letadla  - Twitter
Video se připravuje ...

stanja ( 1. září 2021 15:49 )

Přesně, ty oči mluví za vše... Výraz šílenců.

hayena ( 1. září 2021 10:23 )

Stačí se podívat na jejich oči. Ty řeknou vše.

Tara-Tara ( 1. září 2021 09:42 )

stačí vidět za moderátorem ten blbý a šilhavý ksicht...šílené

bafy81 ( 1. září 2021 07:32 )

Fuj, ti jsou odporní, špinaví a smradlaví od pohledu. To je velmi důvěryhodné, chtít po někom ať se nebojí a být u toho ozbrojen. By mě zajímalo, jací by byli hrdinové bez těch samopalů se kterými chodí snad i na záchod 🤦🏻‍♀️

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání