Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tálibánci řádili v lunaparku: Nejdřív se bavili, pak vše zapálili!

Autor: ran - 
20. srpna 2021
15:33

Před pár dny se na sítích objevily snímky tálibánských bojovníků, jak v Afghánistánu vesele dovádějí na atrakcích v jednom z tamních zábavních parků. Jen den poté Tálibánci v lunaparku řádili znovu, tentokrát ale atrakce zapálili!

Zábavní park, kde si skupinka tálibánských bojovníků krátila po ovládnutí Afghánistánu čas, se podle Daily Star nachází na severu země ve městě Šeberghán. Muži v turbanech a s mocnými plnovousy se tam bavili na autodromu nebo kolotočích. Vráželi do sebe autíčky, vozili se na kolotoči, vesele se smáli a natáčeli se u toho.  

Netrvalo dlouho a zábavní park se Tálibáncům zřejmě znelíbil. Podle videí a fotografií ze sociálních sítí areál lehl popelem. Bojovníci ho měli podle uživatele Twitteru, který snímky pořídil, zapálit poté, co na místě objevili sochy, které měly znevažovat islámskou víru.

Tálibánci Afghánistán prakticky celý obsadili po týdenním hladkém tažení zemí. Slibují sice, že se k ženám a dalším občanům země nebudou chovat s takovou krutostí, jako tomu bylo během jejich poslední vlády, která skončila v roce 2001 obsazením země vojáky NATO, lidé jim to ale nevěří.

Zatímco v hlavním městě Kábulu se tisíce lidí uprostřed chaosu snaží dostat před hrozící tálibánskou hrůzovládou ze země, z Kandaháru už přicházejí zprávy o prvních násilnostech a dalších zhůvěřilostech, kterých se Tálibánci mají na Afgháncích dopouštět.

Video  Tálibánci se bavili na autodromu, pak ho měli podpálit.  - Twitter
Video se připravuje ...

Covid_19 ( 20. srpna 2021 21:31 )

protože se spojila většina náčelníků kmenů Afganistanu s Tálibánci, nyní se zase rozejdou, když vyhnali vetřelce a budou se mlátit mezi sebou. Proto byla to obsazení měst tak bleskové, místní na vesnicích měli dost zkorumpované vlády a vlastní bídy, většina obyvatel žije v Afganistanu na vesnici, tam je bída

strejda777 ( 20. srpna 2021 21:12 )

Naprostí nean­drtál­ci..­...zv­ířata­....­.bez­mozci, to se nedá popsat natož pochopit.

fionora ( 20. srpna 2021 19:28 )

Proboha, to si velmoci neporadí se zvířaty a neudělají pořádek? Kam ten svět spěje.

fionora ( 20. srpna 2021 19:27 )

Proboha, to si velmoci neporadí se zvířaty a neudělají pořádek? Kam ten svět spěje.

Covid_19 ( 20. srpna 2021 17:05 )

Tálibán se spojil se spoustou kmenových vůdců, aby vyhnali cizáky, samotná síla Tálibánu není nijak ohromná, většinu bojovníků dodaly kmeny z Afganistánu, až se pohádají, bude mít Tálibán problém v každém větším údolí, kde si místní vládnou podle svých zvyků. Nyní mají chvíli slávy, ale za pár dnů začnou mít problémy s většinou obyvatel, kteří je neuznají. Afganistán neovládla Velká Británie, ani Sovětský svaz a USA se spojenci, neovládne ho celý ani Tálibán

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání