Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Zakladatel Tálibánu se vrátil po 20 letech do Afghánistánu: Řezníka vítali jako hrdinu!

Autor: shp - 
18. srpna 2021
07:45

Jeden ze zakladatelů a nejvyšších vůdců radikálního islámského hnutí Tálibán Abdul Ghání Baradar (53), kterému se kvůli jeho krutosti přezdívá řezník, je doma. Po 20 letech se vrátil do Afghánistánu, kterého se opět zmocnili radikálové. V zemi ho jeho po zuby ozbrojení spolubojovníci přivítali jako hrdinu.

Video  Tálibán oslavuje návrat řezníka Baradara  - Twitter
Video se připravuje ...

Radikálové z Tálibánu zveřejnili na sociální síti twitter video, na kterém hlasitě a pompézně oslavují návrat svého krále. Z exilu se do nepokoji zmítané země vrátil po dlouhých 20 letech obávaný řezník Abdul Ghání Baradar. Ten se dočkal přivítání jako hrdina. Jak uvedl britský web Daily Mail, očekává se, že právě řezník se stane po pádu vlády podporované Spojenými státy hlavou země.

Návrat "krále"

Mluvčí Tálibánu Dr. M. Najím kromě záběrů příletu Baradara přišel s prohlášením, ve kterém stojí: „Toto odpoledne přiletěla do naší milované země a přistála na Kandahárském letišti vysoce postavená delegace Islámských Emirátů Afghánistánu vedená Abdulem Gháním Baradarem.“ Přivítání se mu dostalo opravdu nevídaného.

Už na letišti ho obklopil dav radikálů. Ozbrojenci ho objímali, následně tančili, juchali a pak se konvoj s ním vydal na projížďku ulicemi, kde ho obklopovaly davy lidí. Tálibán převzal v roce 1996 vládu nad zemí. Když Afghánistán v roce 2001 osvobodily USA, zastával Baradar roli zástupce ministra obrany. Následně pláchl s dalšími radikály do Pákistánu, kde se stínově stále podílel na vedení hnutí.

Baradar přezdívaný řezník

V roce 2010 byl zatčen v Karáčí. Před třemi roky byl na žádost Spojených států po osmi letech propuštěn z vězení. Od té doby se účastnil řady diplomatických konferencí a setkání – například v Rusku nebo Číně. I když se nyní snaží Tálibán vypadat na oko rádoby mírumilovně, nezískal Baradar svou přezdívku pro nic za nic. Jeho obětí jsou údajně stovky...

ANOrozkradanidotaci ( 19. srpna 2021 19:47 )

Nebyl jsem žoldák, ale jen obyčejný zloděj.
My zloději volíme ANO, přidej se k nám!

diskutujici ( 18. srpna 2021 13:16 )

To ho jako NATO osobně dovezlo, nebo jak mám chápat to video?

ANOrozkradanidotaci ( 18. srpna 2021 11:39 )

Nelži, Američané tam nic nenechali. Tálibán se zmocnil zbraní, které tam nechala afgánská armáda při svém zbabělém útěku. Sice USA tuto řádnou armádu vybavila svými zbraněmi, ale byly to vyhozené peníze. Tálibán teď bude vyměňovat ruské zbraně za ukořistěné americké.

ANOrozkradanidotaci ( 18. srpna 2021 09:46 )

Řád a pořádek podle Tálibánu. Podřezávání oponentů, prznění děvčátek atd.
Nám zlodějům se z těch pořádků jen nelíbí usekávání rukou za krádeže.
My zloději volíme ANO, přidej se k nám!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání