Jak uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp, požárem byla zasažena polovina nahromaděného kovového šrotu a autovraků. Z nejvíce zasaženého místa požárem se ozývaly občasné detonace, převážně pneumatik," uvedl Popp.

Požár byl hasičům nahlášen v pondělí ve 02:44. Hasiči oheň hasili vodou a pěnou. Během dne za pomoci těžké techniky, bagrů a nákladních automobilů patřících firmě na likvidaci kovů vytvořili proluku mezi ohněm zasaženým a nezasaženým materiálem a pak začali prohořívající hromadu šrotu rozebírat.

Požár hasilo přes 20 jednotek, ještě v pondělí v noci tam zasahovalo 17 jednotek. „K zásahu bylo během dne vysláno celkem 45 jednotek, které se na místě prostřídaly ve třech rotacích," uvedl mluvčí. Kromě kouře a tepla z hořících materiálu komplikovalo hasičům zásah i horké počasí.

"V 19:00 jsme vystřídali jednotky a ty tam byly do 03:00. Prolévaly požářiště a rozebíraly haldu, která byla zasažena požárem. V 03:00 byla událost ukončena, veškerá skrytá ohniska byla nalezena a uhašena," řekl v úterý Popp.

Přes noc na místě zůstala pouze jedna dobrovolná jednotka, která na požářiště dohlížela. "Ráno už tam byli hasiči sbalit materiál, který tam přes noc zůstal," řekl Popp.

Fotogalerie
4 fotografie