„V současné době na místě už nemáme žádné jednotky. Kolegové, kteří na místě zůstávali přes noc a s pomocí termokamery vyhledávali a hasili lokální ohniska požáru, odjeli v ranních hodinách,“ mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš uvedl Popp.

Místo požáru nyní hlídají policisté. Dopoledne pokračuje ohledání požářiště. Podle prvních informací požár asi zavinila exploze v drtiči. Po ní ze stroje vylétl hořící materiál a zapálil odpad uskladněný v jeho blízkosti.

V areálu společnosti SPV Recycling v pondělí začaly hořet vraky automobilů a nadrcený recyklát. Hořelo okolo 2000 tun materiálu. „Stroj, u kterého hořelo, momentálně nefunguje. Jsme uprostřed vyšetřování,“ řekl ředitel společnosti SPV Jiří Šašek. Požár částečně ochromil chod firmy.

Video
Video se připravuje ...

V Ostravě hasiči zdolávají mohutný požár vrakoviště. HZS Moravskoslezský kraj

Podle hasičů to byl letos zatím nejrozsáhlejší požár v Moravskoslezském kraji. Kouř byl v pondělí dopoledne i brzy odpoledne vidět kilometry daleko. Podle policie ohni předcházel výbuch. Nikdo se nezranil. Na místě v jednu dobu zasahovalo 150 hasičů, 58 hasičských aut včetně speciální techniky a dva vrtulníky.

Hasiči využili i další techniku, kterou u běžných požárů nenasazují. Při zásahu vyhlásili zvláštní, nejvyšší ze čtyř stupňů požárního poplachu. Odpoledne ho snížili na druhý stupeň.

Fotogalerie
19 fotografií