Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Oběť vraha z Libochovic byla neslyšící: Pachatele závislého na drogách už soud poslal do vazby

Aktualizováno -
2. července 2021
11:09
Autor: miv, jel - 
1. července 2021
15:31

Policejní auta, kriminalisté a vyšetřovatelé obsadili rodinný dům v Pivovarské ulici v Libochovicích na Litoměřicku. Dům, ve kterém až do středečního večera žila neslyšící Jarmila L. Pak ji ale někdo zavraždil. Tělo měli najít už ve značném stupni rozkladu. Ve čtvrtek 1. července v dopoledních hodinách policie zadržela podezřelého muže (33), který byl následně obviněn kromě vraždy i z  dalších přečinů. V sobotu 3. července ho následně soud poslal do vazby. 

„Krajští kriminalisté vyšetřují násilný trestný čin, ke kterému došlo v Libochovicích. Případ prověřujeme jako zvlášť závažný zločin vraždy, více informací sdělíme, jakmile to bude možné,“ sdělil v čtvrtek policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Mělo jít o peníze. Žila tam sama, ale prý k ní někdo přijel. Slyšet nic ale nebylo,“ popsala Blesku jedna ze sousedek. Její slova doplnila jiná žena, jež bydlí v okolí.

Chytili ho na náměstí!

Server iDnes informoval, že žena byla neslyšící. Vražda se navíc měla stát už před delší dobou. „Tělo již bylo v rozkladu, stěží se daly rozeznat rysy. Celý den se tam muselo větrat,“ řekla jedna ze sousedek, která ženu nakonec identifikovala. 

„Kolem desáté večer tady zvonili policajti, jestli o něčem nevíme. Ona se ale s nikým tady příliš nebavila, kolikrát ani nepozdravila,“ svěřila se. Jarmilu L. našla údajně její kamarádka, která také zavolala policii. „Nezlobte se, nemůžu vám k tomu nic říct, podepsala jsem mlčenlivost,“ uvedla zdrceně kamarádka.

Pro CNN Prima News řekla jedna z místních obyvatelek, že jediní lidé, kteří k paní Jarmile v poslední době docházeli, byli zedníci. „Mohli si ji tak vytipovat jako snadný cíl,“ řekla.

Kriminalisté vyhlásili pátrání po vozidle zavražděné a po třiatřicetiletém muži, kterého podezřívali. „Díky intenzivnímu pátrání byl podezřelý ve čtvrtek před polednem zadržen teplickými kriminalisty na Benešově náměstí,“ uvedl Vítek. Ten dodal, že pravděpodobný pachatel je několik let závislý na drogách a zločinu se měl dopustit z majetkových důvodů. 

„Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnil mluvčí. V případě prokázání viny může skončit ve vězení až na dvacet let.

Pode informací CNN Prima News muže soud v sobotu poslal do vazby. Rozhodnutí soudci netrvalo ani hodinu. Podle televize má muž bohatou kriminální minulost a posledních několik let byl závislý na drogách. Neslyšící ženu, za jejíž brutální vraždu bude souzen, měl znát, dříve u ní údajně i bydlel. Umlátit ji krumpáčem.  

Žena milovala kočky, dříve také spolupracovala s kočičím spolkem Azyl Lucky v Černivi. Podnikala v účetnictví i ve výrobě kovových konstrukcí. 

Video  Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu.  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání