Vyberte si, jakého mazlíčka do bytu pořizujete: psa   kočku

Pokud jde o psa, nejvhodnější je pořídit si malé nebo střední plemeno. V bytě by byl sice spokojený i velký pes, počítejte ale s tím, že mu nestačí krátká procházka dva- až třikrát denně – pohybu potřebuje mnohem víc. Zvažte proto, jestli máte na venčení dost času. Stejně tak u kočky se nejdříve zamyslete, jaký máte životní styl. Vedete spíše klidnější život, nebo jste více aktivní? Chcete zvíře jako kamaráda na mazlení, nebo spíše hledáte parťáka pro společné hry a vymýšlení různé zábavy? Máte děti nebo je plánujete? Zvládnete výdaje na veterináře? Tohle všechno výběr domácího mazlíčka ovlivňuje.

Jakého psa do bytu?

Pro všechny, kteří právě hledají psa vhodného do bytu, vybral kynolog Pavel Bradáč dvacet menších nebo středně velkých společenských zvířat, z nichž se stanou vaši parťáci. S čím musíte u jednotlivých plemen počítat a která z nich jsou nejvhodnější k dětem?

Plemena psů vhodných do bytu si prohlédněte v tomto článku:

Jakou kočku do bytu?

Chcete si do bytu pořídit raději kočku? Kočičí psycholožka a trenérka Klára Nevečeřalová radí, která plemena jsou vhodná právě do interiéru, a také vás upozorní, s čím vším je potřeba u každého mazlíčka počítat.

Plemena koček vhodných do bytu si prohlédněte v tomto článku:

Chcete mít psa i kočku? Ve videu níže se dozvíte, jak to udělat, aby bylo jejich soužití bez problémů.