Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fitnesska Lucka (30) zabila cyklisty Petra (†46) a Andreu (†50): Půjde sedět, rozhodl odvolací soud

Autor: rc - 
18. června 2021
15:03

Před trestním senátem odvolacího soudu stanula fitnesska Lucia Kristová. Třicetiletá kráska  ze Slovenska s vypracovaným tělem v roce 2018 autem srazila dva cyklisty Petra (†46) a jeho partnerku Andreu (†50), kteří na následky zranění zemřeli. Lucia odešla od soudu s podmínkou, což pobouřilo prokurátora, který se proti rozsudku odvolal. Objevila se tak znovu před Krajským soudem, ovšem uprostřed soudního stání odešla! Přísný verdikt si tak nevyslechla.

Tragicky dopadla nehoda, která se stala v létě v roce 2018 za obcí Mníchova Lehota. Milovnice fitness Lucia Kristová tam svým autem ve vysoké rychlosti srazila Petra (†46) a jeho přítelkyni Andreu (†50), kteří se vydali na projížďku na kole. Peter zemřel na místě, Andrea byla převezena do trenčínské nemocnice. O život bojovala několik dní, ale nakonec svůj boj prohrála.

Lucia stanula před Okresním soudem v Trenčíně, před nímž se kála. „Jsem vinná ze spáchání skutku, který mi klade obžaloba za vinu,“ uvedla tehdy před soudem s tím, že dokonce rodinám poslala dopisy. Od soudu nakonec odešla s podmínečným trestem odnětí svobody na dva roky se zkušební dobou na tři roky a navíc dostala zákaz řídit motorové vozidlo jakéhokoliv typu na dobu šest let. S trestem však nebyl spokojený prokurátor, který se proti němu odvolal, a tak podle informací slovenského deníku Nový Čas se Lucia znovu objevila před soudem. Tentokrát stanula před senátem Krajského soudu v Trenčíně.

Před soudem se znovu kála. „Je mi líto, co se stalo, vím, že jim to život už nevrátí, sama jsem přišla o blízké a je mi to velmi líto. Vím, že se to nedá vrátit zpět, je mi to líto a omlouvám se vám,“ měla podle výše zmíněného deníku říci soudu. „Je zřejmé, že poškození neměli žádnou příčinu na vzniku nehody, tu nese výlučně obžalovaná,“ poznamenal soudce, který jí přiřkl vyšší trest, který však osobně neslyšela. Před verdiktem odešla od soudu s tím, že se jí udělalo nevolno. „Předpokládal jsem na 99 procent, že se to stane,“ uvedl obhájce rodiny zesnulé Andreji Jaroslav Penc. „Běžně to dělají i jiní z obavy, aby nebyl nařízen okamžitý výkon trestu,“ dodal.

Soud jí uložil osmnáct měsíců nepodmíněně. Konečný verdikt dostala tři roky po nehodě. Rozsudek je pravomocný a již se proti němu nelze odvolat.

VIDEO: Jak se chovat na místě nehody

j_dc_cv ( 19. června 2021 07:54 )

Já se zase těším až všichni zasran** pumpičkáři v homodresech budou jezdit jak mají. To je u kraje a hlavně za sebou. Ne dvě bukvice vedle sebe.

prudentiacz ( 19. června 2021 03:35 )

Když si vás fitnesska nevšimne, protože jede jako píťa, žádný metr a půl odstupu vám nepomůže.

krapotkin ( 18. června 2021 18:27 )

Zkusili jste si změřit silnice mezi jihočeskými vesnicemi ? Třeba ze Soběslavi na Červenou Lhotu ? Když dodržíte odstup 1,5m, skončíte v protilehlém příkopě. To zase vymyslel nějaký deb*l.

CAVESMAN ( 18. června 2021 17:00 )

tak to na obyčejné silnici nepojedete , protože ten 1,5 m tam není

nazor ( 18. června 2021 16:24 )

Byli jsme na Slovensku na kolech a museli jsme se předčasně vrátit, protože tam řidiči jezdí ještě hůř než u nás a bylo to fakt o život. Už se těším až uzákoní ten 1,5 m od kola.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání