Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Chlapec (12) v Příbrami pobodal spolužáka: Už dříve prý dětem vyhrožoval, že „všechny zabije“. Bály se ho!

(Ilustrační snímek)
(Ilustrační snímek)  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
9. června 2021
20:00
Autor: yks - 
9. června 2021
13:11

S ranou na noze a v péči záchranářů se ocitl žák základní školy v Příbrami, kterého měl s nožem v ruce napadnout jeho teprve 12letý spolužák. Zranění naštěstí nebylo vážné, dítě je nyní již doma. Podle svědectví jedné z maminek malý útočník vyhrožoval dětem dlouhodobě, a ty se ho bály.

Nepříjemným zraněním skončil konflikt 12letého chlapce se spolužákem, k němuž došlo ve středu na jedné příbramské základní škole. Informovala o něm policie na svém twitteru. 

Podle ní napadl jeden žák druhého nožem a způsobil mu zranění na noze. „Chlapce převezli záchranáři do nemocnice k ošetření, nyní je již v domácí péči,“ uvedla policie a doplnila, že se případu maximálně věnuje a zjišťuje motiv chlapcova jednání.

Zranění byla dvě

Mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová pro Blesk upřesnila, že dítě utrpělo dvě zranění. „Mohu potvrdit, že jsme dnes zasahovali v Příbrami u zranění dítěte, které utrpělo lehká poranění na horní a dolní končetině,“ sdělila.

„Dítě bylo ošetřeno a posléze transportováno do příbramské nemocnice,“ dodala Homolová s tím, že událost šetří policie a s ohledem na to nemůže poskytnout další informace.

Už dříve prý vyhrožoval

Podle jedné z maminek žáků školy malý útočník dlouhodobě vyhrožoval, že si „všechny najde, pobodá a zabije,“ a to nejen dětem, ale i některým učitelům. Uvedla to televize Prima. Děti se prý proto chlapce bály. Vedení školy s reportéry mluvit nechtělo.

Podle informací televize měli oba chlapci chodit do stejné třídy, dříve se prý spolu i kamarádili. Několik dní před incidentem se měli poprat. Jak televize uvedla, agresor s sebou v den útoku měl několik nožů, útočil jedním z nich.  

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání