Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tragická smrt tří mladíků ve Frýdlantu: Zemřeli tři sportovci, říká Eliška

Autor: VaB - 
7. dubna 2021
05:02

Páteční tragédie ve Frýdlantu nad Ostravicí si vyžádala životy tří mladých mužů (†24, †21, †21). Jeden zemřel na místě, druhý v sanitce a dalšího našli utonulého v řece. Eliška o mužích mluví jako o nadějných sportovcích, kteří by se pro ostatní rozdali.

Zastávka tří mladíků u jezu ve Frýdlantu nad Ostravicí dopadla v pátek odpoledne tragicky. Jeden z nich se chtěl u jezu vykoupat, dva jeho příbuzní se jen koukali. Stačila ale chvilka a strhl se boj o život! 

Nejstarší mladík (†24) se začal topit, dva jednadvacetiletí příbuzní pro něj skočili do řeky. Vodní živel je ale stáhl taky. Jednoho muže vytáhli z vody svědci a začali mu poskytovat první pomoc. Na místo se už tou dobou začalo sjíždět několik hasičských jednotek, záchranáři a policisté.

Na ostrůvku, kam byl jeden z mladíků vytažen, přistál i vrtulník. Lékař už ale mohl pouze konstatovat smrt. Čtyřiadvacetiletého nešťastníka, údajně otužilce, pak vytáhli z vody v kritickém stavu, ale ani on tragédii nepřežil. Po třetím se pátralo i za pomoci vrtulníku, našli ho až druhý den o několik desítek metrů dál po proudu.

Rozdali by se pro ostatní!

Tři mladíci byli příbuzní. Eliška, patrně jejich kamarádka, o nich na facebooku v diskuzi napsala emotivní text. „Zemřeli 3 mladí nadějní sportovci, úžasní mladí lidé, bratři, synové, vnuci, bratranci, nejlepší kamarádi... pro ostatní by se rozdali, srdce na pravém místě... Kluci byli HRDINOVÉ, zemřeli pro přátelství, které pro ně bylo vším,“ popsala Eliška. 

Na závěr dodala, že si kluci zaslouží odpočívat v pokoji. „Jejich životů je věčná škoda. Kluci, chybíte nám,“ zakončila.

Pietní místo

U místa tragédie vzniklo nedlouho po tragédii pietní místo. Lidé tam chodí zapalovat svíčky a pokládat květiny. „Nechť odpočívají v pokoji. Vyjadřuji tím upřímnou soustrast pozůstalým ve jménu celé skupiny Frýdlant nad Ostravicí,“ napsal k fotografii pietního místa na sociální síti facebook Teodor.

Na místě se objevilo i několik flašek rumu. „Plná láhev rumu se tam opravdu nehodí. Stejně ji někdo ukradne, jako to lano. A i ty další láhve alkoholu jsou nevkusné,“ míní další komentující. Nakonec se ukázalo, že šlo o přátelské gesto od kamaráda zesnulých. 

Video  Záchrana osob z jezu ve Frýdlantu nad Ostravicí  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

nika70 ( 7. dubna 2021 13:10 )

Pořád tady píšete, že byli příbuzní a to se doteď pisálkům nepodařilo zjistit, jak to doopravdy je? Tak jsou příbuzní nebo je to vymyšleno pro to, aby byl článek ještě více šokující?

panda82 ( 7. dubna 2021 13:10 )

Ta zrůda, která odcizila záchranný kruh a lana, musí pykat, svědomí ho musí přímo žrát a nedat mu spát

rosicak ( 7. dubna 2021 08:21 )

To nebyli ani tak sportovci, jako ... (na to slušný výraz neexistuje).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání