Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bratři našli v lese odložené dítě: Lezly po něm stovky mravenců!

Autor: ran - 
26. ledna 2021
09:13

Zcela čerstvě narozené děťátko zachránili všímaví lidé před krutou smrtí v kaučukovníkovém háji v Thajsku. Ještě s pupeční šňůrou u bříška ho našli dva bratři, kteří u plantáže bydlí. Po matce miminka se slehla zem.

Jako první něco zaslechl Jutamas Srisawad (50) v jedné thajské vesnici v provincii Nakhon Si Thammarat. Podivné zvuky vycházely z temnoty lesa, u kterého bydlí. Nikdy předtím z porostu kaučukovníků podobné zvuky neslyšel. Chvíli mu trvalo, než si uvědomil, že znějí jako nejasný a přerývaný dětský pláč.

Protože se potřeboval poradit, jak se situací naložit, vzbudil svého bratra Pongpana Srisawada (61). Společně se vydali po zvuku, který nepřestával, naopak sílil a sílil. Celou dobu si mysleli, že je jenom někdo tahá za nos a někde za stromy se směje jejich marnému úsilí najít plačící mimino.

Že si z nich nikdo nestřílí, pochopili, až když uviděli v suchém listí odložené zcela nahé děťátko. Mělo skutečně velký důvod křičet a dovolávat se pomoci. Nejen že bylo nestydatě připraveno o mateřskou péči a lásku, navíc se ještě po jeho tělíčku míhaly stovky mravenců a komárů, kteří nutili novorozeňátko do usedavého štkaní.

Bratři okamžitě informovali vedení vesnice, které vzápětí přivolalo záchranáře. Ti zabalili mrně do ručníku, aby ho v chladné noci zahřáli a ochránili před dotěrným hmyzem. Dítěti už začala vyskakovat nepříjemně svědící vyrážka po všech těch kousancích a bodnutích, které mu neodbytná havěť uštědřila. 

Nalezenečka odvezli do nemocnice, kde ho prohlédli a poskytli mu náležitou pozornost. Po matce se pátrá. Obyvatelé vesnice se domnívají, že tohoto odporného činu se nedopustila žádná z místních žen. Pátrání po rodičce proto bylo rozšířeno po všech okolních obcích a nemocnicích. 

msml20 ( 27. ledna 2021 06:32 )

Copak, nějaké komplexy?

TomasLB ( 26. ledna 2021 18:13 )

Tak u této čeledi opic běžné jednání bez překvapení....

spania ( 26. ledna 2021 13:25 )

To člověk nepochopí,jak něco takového může někdo udělat.A jak s tím může pak v klidu žít...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání