Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvojnásobná vražda na Sokolovsku: Žárlivec zastřelil na „popravišti“ partnerku i s údajným milencem

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, zb - 
17. ledna 2021
15:39

Policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu, která se stala v sobotu v Horním Slavkově na Sokolovsku. Nejspíše žárlivost měla dohnat muže (60) k dvojnásobné vraždě. Na místě, kde v historii kati popravovali zločince, měl zastřelit svou partnerku (35) a jejího údajného přítele (41).

Krvavé drama se v sobotu odehrálo na Šibeničním vrchu u Horního Slavkova na Sokolovsku. Muž si prý měl už nějaký čas myslet, že ho žena podvádí. Vyrazil tak v sobotu k bývalému „popravišti“ a výsledkem byla tragédie. „Na odlehlém místě u osobního automobilu jsme nalezli dvě osoby bez známek života. Soudní lékař zjistil, že obě zemřely násilnou smrtí. Ke způsobu smrti ani k dalším okolnostem se v současné době nebudeme vyjadřovat,“ řekl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Podle informací Blesku měl prý muž nejdříve zastřelit údajného soka a pak svou partnerku. Potom měl zavolat policii a udat se. „Několik desítek metrů od vozidla jsme zadrželi podezřelého muže (60),“ dodal Kopřiva. Střelec se měl chtít údajně krátce po činu také zabít, ale prý to nedokázal a sesypal se. Dokonce měl prý žádat po policistech, kteří na místo činu dorazili, aby ho zastřelili. Strážci zákona ho zadrželi a skončil v policejní cele.

Přímo Sokolov byl o víkendu svědkem ještě jednoho otřesného násilného činu. Vážným zraněním skončilo v pátek společné popíjení alkoholu dvou mužů ve věku 62 a 63 let. Starší z nich nožem vážně zranil muže, u kterého byl na návštěvě. „Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu,“ informoval Kopřiva.

V pátek večer starší z této dvojice, který byl v Sokolově na návštěvě, začal dvěma kuchyňskými noži ohrožovat o rok mladšího muže. Podle vyšetřování následně podezřelý muž na druhého zaútočil a noži ho bodl do horní části těla. „Tímto útokem mu způsobil vážná zranění, která si vyžádala okamžitý převoz a hospitalizaci v nemocnici. Policisté po svém příjezdu v bytě zadrželi třiašedesátiletého muže. Ten se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,4 promile,“ popsal Kopřiva.

Video  Pokusem o vraždu v Sokolově skončila rozepře dvou mužů  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Muže z Mostecka kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si tak obviněný počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí až na 18 let vězení.

deafista ( 18. ledna 2021 09:42 )

Klasická blbost stárnoucích dědků! S takovým věkovým rozdílem si myslel - jak ho miluje.... a z pravdy zcvoknul! Padesátka byla pro něj stará - měl co chtěl.

Pohybovenadany ( 17. ledna 2021 23:18 )

Jo něco jako Milénia ?

Pohybovenadany ( 17. ledna 2021 23:14 )

Hned se ušetří 2 COVID vakcíny. Ten krumlovský doktor by věděl co s nima .

NovyZakon ( 17. ledna 2021 19:35 )

Dvojnásobná vražda na šibeničním vrchu. To je jak námět na detektivku nebo Strakonický dudák po 150-i letech.

doktormediciny ( 17. ledna 2021 17:55 )

Od kolika roku je gentleman dedek.Ovsem zastrelit milenku, to byl tak trochu american..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání