Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tělo mladé ženy (25) našli na Štědrý den ležet v příkopu: Vražda kvůli transsexualitě, říkají blízcí

Autor: štt - 
5. ledna 2021
19:46

Courtney Keyová (25) byla nalezena mrtvá v příkopu u silnice. Její dlouholetá přítelkyně se spolu s pozůstalou rodinou domnívá, že Courtney se stala terčem nenávistného útoku.

Vyšetřovatelé se nejdříve domnívali, že příčinou smrti mohla být dopravní nehoda, jelikož mrtvé tělo bylo nalezeno v příkopu u silnice. Později na těle našli četná střelná zranění a je možné, že na místo byla převezena až jako mrtvá. Dle policistů není znám motiv zločinu.

Courtneyina dlouholetá přítelkyně Beverly si však myslí něco jiného: „Věřím, že se stala terčem rasistického a transfobního útoku.“ Rodina zavražděné se rovněž ohradila vůči chicagským policistům, když mrtvou považovali za muže. V případu byla Courtney vedená pod jménem John Doe, které se užívá jako generické označení pro oběť mužského pohlaví.

Rodina se dále vyjádřila, že čeká od policistů omluvu za špatnou identifikaci mrtvé příbuzné. „Nejsme pro ně rovnoprávnými lidmi,“ řekla Beverly na adresu policistů. Nesprávné určení genderu považuje za pošpinění myšlenky, za kterou celý život Courtney bojovala.

Ve Spojených státech v poslední době sílí útoky na transgender lidi a zejména pak na černé transženy. V roce 2020 bylo zabito kolem 50 transgender osob, z nich většina byli Afroameričané.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání