Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Šokující slova otce odsouzené Judity (17): Dcera Tomáše (†16) neubodala, obvinění je vykonstruované!

Autor: DH - 
30. listopadu 2020
19:21

Otec sedmnáctileté Judity, kterou poslal žilinský okresní soud za mříže na dvanáct let a čtyři měsíce, protože měla ubodat svého kamaráda Tomáše (†16), zuří. Podle jeho slov je celé obvinění vykonstruované a jeho dcera nic nespáchala. Soud, prokurátor i obhájce rodiny Tomáše ovšem mají zcela jiný názor.

Dvanáct let a čtyři měsíce. Tak zní, prozatím nepravomocný, rozsudek Okresního soudu v Žilině, který vyzněl jasně proti obviněné teenagerce Juditě. Soudkyně se tak ztotožnila s obžalobou státního zástupce. Obě strany si zatím nechaly lhůtu na odvolání.

Případ, ve kterém mladičká dívka figuruje, šokoval v květnu roku 2019 celé Slovensko. Judita měla v ten den více než 50 bodnými ranami zabít svého kamaráda Tomáše, se kterým se pohádala o podobě jejich společného výletu do Londýna.

Dívka následně tvrdila, že Toma ubodal cizí muž, který pod falešnou záminkou měření elektřiny vtrhl do bytu. Po bytě se ovšem následně nalezlo několik nožů, jeden z nich dokonce v pokoji dívky.

Policii trvalo jen tři dny, aby přestala pátrat po údajné třetí osobě a zaměřila se na Juditu. Teď soud vynesl rozsudek, se kterým je rodina zesnulého Tomáše spokojená. „Soud rozhodl na základě důkazů, které byly vykonány správně. Po šestnácti měsících od vraždy znamená tento rozsudek pro rodinu alespoň částečnou satisfakci,“ uvedl rodinný advokát.

Krátce po finálním verdiktu přispěchal se svým vyjádřením i otec dívky Miloš, který se po celou dobu vazby jeho dcery snažil Juditu dostat domů z vězení. Rozsudek ho šokoval. Stále věří, že je jeho dcera nevinná.

„Soudkyně rozhodla svévolně, nerespektujíc trestní zákoník, podali jsme odvolání a budeme bojovat dál. Judita skutek, který jí je kladen za vinu, nespáchala,“ uvedl rozrušený muž novinářům. Zdůraznil také, že většina důkazů hovoří ve prospěch jeho dcery. „Obžaloba nepředložila jediný důkaz o Juditině vině, celé obvinění je vykonstruované. Budeme se bránit a nikdy se s tím nesmíříme,“ rozčiloval se Slovák.

Případem se bude zabývat Krajský soud, ke kterému po odvolání kauza poputuje. Judita bude mezitím stále držena za mřížemi a pro rodinu jejího kamaráda Tomáše tak nastane další nesnesitelné čekání.

villon ( 1. prosince 2020 08:38 )

12 roků za takoví jatka je ještě fasa kvaklifikace. Mislim že soudce byl dost mírný, bábovka si po odpikání ještě pár let stihne zap_rcat. Jde o to, koho na to najde, s takovou pověstí.

kov3 ( 30. listopadu 2020 22:35 )

v y j e b a n ý

kov3 ( 30. listopadu 2020 22:34 )

Kokútek *** ....

nika70 ( 30. listopadu 2020 21:11 )

neoblafla, vždyť jde sedět.

nika70 ( 30. listopadu 2020 21:10 )

Takže se kluk ubodal sám?!
No nevím, buď je tatínek nesoudnej, že dceři tolik věří nebo ví, že dcera vraždila, ale chce ji z toho dostat. Slečna si ovšem trest zaslouží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání