Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vyskočil z křoví a se slovy „zabiju tě“ přiložil muži nůž na krk. Skončil ve vazbě

Autor: VaB - 
24. ledna 2020
18:37

V boj o život se změnilo obyčejné vynášení odpadků pro osmadvacetiletého muže z Kladna. Zaútočil na něj totiž 59letý muž s nožem v ruce a vyhrožoval mu, že ho zabije. Napadenému se naštěstí podařilo útok odvrátit, po čemž se pachatel dal na útěk. Zašitého v domě ho pak našli středočeští policisté. Podezřelý už v minulosti seděl za pokus o vraždu!

Bylo šestého ledna jen několik minut před osmou hodinou večer, když osmadvacetiletý muž z Kladna šel vyhodit odpadky. V ulici Vitry na něj ale z křoví „vyskočil“ neznámý muž (59) a přiložil mu se slovy „zabiju tě“ nůž ke krku. 

„Muž ze strachu o svůj život odklonil ostří nože od svého krku, čímž mu byla způsobena drobná rána na prstu ruky a vyhrožující pachatel z místa ihned utekl do nedalekého domu,“ uvedla mluvčí policie Jana Šteinerová.

V kapse svíral nůž

Napadený muž se okamžitě obrátil na linku 158, po chvilce na místo dorazila prvosledová hlídka a začala po muži s nožem v ruce pátrat. „Prvosledová hlídka ve spolupráci s policisty z eskortního oddělení provedla šetření v domě, kam podezřelý útočník zaběhl,“ sdělila mluvčí.  

Policistům se podezřelého muže podařilo najít ve třetím patře. Když policisty spatřil, značně znervózněl a v kapse navíc svíral otevřený nuž, později ho ale nenápadně odložil vedle dalšího kuchyňského nože. „Vzhledem k těmto daným skutečnostem policisté podezřelého muže zadrželi a přiložili služební pouta,“ vysvětlila mluvčí s tím, že byl podezřelý následně převezen na policejní služebnu a skončil v cele. 

Už se pokoušel zabíjet

Případu se pak ujala služba kriminální policie a vyšetřování z Kladna a zahájili trestní stíhání proti muži pro trestné činy nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. „Za toto protiprávní jednání hrozí obviněnému muži maximální trest odnětí svobody ve výši tři roky,“ upřesnila Šteinerová.

Pachatel má za sebou trestní minulost a byl dokonce pravomocně odsouzen za pokus o vraždu. V době, kdy spáchal svůj čin v Kladně, byl navíc v podmínce. 

Skončil ve vazbě

Policisté podali na Okresní státní zastupitelství podnět na vzetí do vazby. „Státní zástupce Okresního státního zastupitelství a poté i soudce Okresního soudu v Kladně vyhověli a bylo rozhodnuto o vzetí obviněného muže do vazby,“ zakončila mluvčí. Muž byl z Kladna dva dny po činu převezen do vazební věznice v Praze. 

starymlok ( 24. ledna 2020 18:48 )

Cigoš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání