Dramatická situace se odehrála ve středu po osmé hodině. „Potřebujeme do Husovy ulice posily. Pere se tam skupina lidí,“ hlásil do vysílačky strážník. Ve skutečnosti šlo o to, že tam běžní hosté lynčovali blázna, který pyrotechnikou zranil několik lidí.

Úkryt pod stoly

Malá skupinka lidí přišla do pivnice údajně už v podroušeném stavu. Chvíli popili, pak jeden z nich škrtnul zapalovačem a odstartoval ohnivou show. „Hned vedle nás. Naštěstí kompakt světlic spadl po chvilce na zem,“ líčila Blesku Natálie M., která se dala hned na úprk. „Vyběhla jsem ven, ale neviděla jsem tam své známé od stolu. Takže jsem se vrátila a zjistila, že neměli šanci utéct, protože se další lidé ukryli pod stoly, čímž jim zablokovali pohyb,“ popsala drama žena.

Před pivnicí se poté sešla většina hostů. „Uvnitř to totiž bylo úplně zakouřené,“ říkala Natálie. Zatímco tři lidé od stolu, kde byla pyrotechnika odpálena, utekli, jednoho z mužů si podali hosté. „Každej jsme si bouchnul,“ vyprávěl místní štamgast. Muž byl rád, že si ho převzala policie.

Dva roky vězení?

V momentu odpálení šel kolem pivnice městský strážník. Když slyšel rány a viděl hosty v panice vybíhat ven, okamžitě volal posily od policie. Vzápětí chytil podezřelého, kterého jim předal. „Muž nadýchal 1,62 promile a test na drogy odhalil kokain,“ řekla mluvčí strážníků Irena Seifertová. Muž skončil v poutech a bude mít co vysvětlovat. „Je podezřelý z výtržnictví a poškození cizí věci. Hrozí mu dva roky vězení,“ řekla policistka Lucie Drábková.

V hospodě U Zlatého tygra odpálil 36letý muž ohňostroj.
Autor: Policie České republiky

Číšník Filip: Úprk hostů!

Blesk mluvil s číšníkem, který zrovna roznášel pivo, když začala střílet pyrotechnika. „Bylo to od stolu, kde byla původně partička deseti lidí. Slavili narozeniny. Pak jich tu zůstalo šest a jeden z nich to zapálil,“ popsal číšník. V tu chvíli nastala panika. „Lidé začali utíkat přes stoly a přes židle. Během chvíle tu nebylo absolutně nic vidět,“ líčil situaci. Místo pak zdokumentovali kriminalisté. „Zbytek večera už zůstalo zavřeno. Uklízeli jsme to tu do půl dvanácté,“ řekl číšník.

Poškodil vás, ozvěte se!

Kolik bylo na místě zraněných lidí, není jasné. Šlo většinou o drobná poranění. Kdo potřeboval pomoci, ošetřili ho strážníci. „Někteří utrpěli lehká popáleninová zranění,“ řekla policistka Lucie Drábková, která vyzývá případné další poškozené či svědky, aby se ozvali na linku 158, případně na oddělení v Bartolomějské ulici.

Fotogalerie
16 fotografií