Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Předstírala rakovinu, aby z lidí vytáhla peníze: Utratila přes milion za hazard a dovolené

Autor: jžk - 
21. listopadu 2020
15:56

Nicole Elkabbassovou z anglického Kentu u soudu usvědčili z kolosálního podvodu. Nechala si naposílat od důvěřivých dárců v přepočtu statisíce korun, a ty pak vesele utrácela za hazard, cestování, lístky na fotbal nebo večeře v drahých restauracích. Na internetu všem tvrdila, že má těžký typ rakoviny vaječníků, aby vzbudila lítost.

Předstírala smrtelnou nemoc, aby jí přes dobročinný web GoFundMe mohli soucitní dárci posílat peníze na léčbu. Podvodnice Nicole Elkabbassová (42) se zachovala, jako by neměla svědomí, a s částkou přes 1 340 000 korun naložila po svém. A po zásluze za to bude potrestána. Na její vině se u soudu shodlo 8 z 9 porotců.

Dvaačtyřicetlitá máma své lži doplnila i o snímek z nemocničního lůžka, kde ale ve skutečnosti byla jen po operaci žlučníku. Na webu se vydávala za svou matku a sebe popsala jako „krásnou dceru a milující mámu, které nedávno oznámili, že trpí smrtelnou chorobou".

Prokurátor Ben Irwin u soudu uvedl, že se tímto způsobem snažila uspokojit své nároky na nákladný životní styl. Toužila chodit na fotbalové zápasy a protáčet spoustu peněz v hazardních online hrách. „Jednoduše řečeno, šlo o lži. Vybrané peníze se nikdy nepoužily k léčbě rakoviny,“ uvedl Irwin s tím, že její bývalý kamarád-gynekolog popřel, že by Nicole kdy rakovinu diagnostikoval.

Ten dokonce tvrdil, že se o údajné zhoubné nemoci dozvěděl až od samotné Elkabbassové a pojal podezření. Na zveřejněném snímku poznal nemocnici v Kentu, kde ji operovali dva roky před tím. „Mezi mými pacienty nikdy nebyla, a ani za mnou nikdy nepřišla na kliniku, kde pracuji,“ upřesnil u soudu.

Za nepoctivě nabyté peníze létala třeba do Říma a Barcelony. Jen ve Španělsku byla v době mezi únorem a srpnem roku 2018 šestkrát. Další finance používala na umořování svých dluhů, které si už dříve nasekala nezřízeným gamblerstvím. I tak neváhala dát za lístky na fotbalová utkání dohromady slušných 3 592 liber (105 tisíc korun). 

Když na ni podvod praskl, začala vymýšlet nové a nové výmluvy a zaplétat se do svých výpovědí. Nejdříve tvrdila, že peníze šly židovské synagoze v Ramsgate, což ale tamní rabín popřel. Pak začala vykládat, že rakovinou „stoprocentně“ trpěla, později, že „si myslí, že rakovinou trpěla“. Žádné lékařské zprávy ani dokumenty o tom, že by ji někde s nádorovým onemocněním léčili, ale neexistují. Vytáčky tak Nicole mohly už jen přitížit.   

Podle deníku Daily Mail se vynesení konečného verdiktu očekává začátkem února 2021. Soudce prohlásil, že při vynášení rozsudku vezme v potaz veškeré okolnosti případu, tedy i to, že se Nicole stará o nemocnou matku a že jako matka samoživitelka pečuje o dítě. A konečně i to, že prý se snažila alespoň nějak reflektovat svoji závislost na hazardních hrách, o které prohlásila, že je „extrémní a nevyzpytatelná“. 

Rakovina je jedna z nejzákeřnějších nemocí. Lze se jí vyhnout?

 

V galerii se podívejte na opravdové bojovnice a bojovníky s rakovinou:

 

russoo ( 21. listopadu 2020 17:51 )

Problém není v ní, ale v těch co jí peníze poslali, kdyby nebylo lidské blbosti tak nemají takoví podvodníčci šanci, to má logiku ne? Oni jí ty peníze poslali sami a bez ověření kde ty jejich peníze skončí, tak proč soudit jí? Mají soudit ty co sami poslai a teď se vztekají. V životě jsem nebyl podveden, jó pokusy byly, ale blbost nezvítězila a zůstalo jen u směšných pokusů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání