Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Patrika (†14) zabila spadlá větev: Ze slov jeho babičky mrazí. Trpí i učitelka

Autor: shp - 
3. října 2020
07:54

Před rokem shodil silný vítr v Nitře větev na tři školáky. Jeden z nich bohužel zemřel. Patrik (†14) byl hodný a oblíbený klučina. Své mamince Erice (45) i babičce Márii (65) velmi chybí. Ztrápená příbuzná nyní promluvila o tom, jak ji ztráta vnuka bolí.

Přesně po roce od tragické smrti chlapce se bude celá alej stromů kácet, protože posudek zjistil, že mají už 20 let po stabilní životnosti. Na usměvavého školáka, který pomáhal celé rodině, vzpomínají všichni příbuzní. Tragédie je o to větší, že se stala během nevinné školní procházky. Starý strom nevydržel nápor větru, jeho větev praskla a Patrika zabila.

Nedokážeme si na to zvyknout. Stále nám chybí. Jeho mladší bratříček Timotej (10) se na něj ptá neustále, byl zvyklý, že mu Paťko se vším pomůže. Všichni se trápíme, i dcera, celá rodina,“ řekla nešťastná Mária (65) Novému Času. Právě ona ho se sestrou Míšou (15), která je chlapcovým dvojčetem, doprovázela do školy.

Smutné setkání na hřbitově

Rodiče totiž tou dobou pracují. Život rodiny jako by se zpomalil utrpením a změnil v prázdnou rutinu. „Byli tu ve středu, když to byl rok od té doby. I spolužáci s učitelkami přišli k hrobu. Setkala jsem se s nimi. Hřbitov je kousek od domu,“ dodala babička. Podle ní to špatně snáší učitelka, která byla se skupinou žáků venku v osudný den.

Ona se nám omlouvala, ale ona za to nemůže. Nedokáže se z toho vzpamatovat, až z toho onemocněla. Ona měla Paťka velmi ráda, o to je to pro ni asi těžší. Všichni trpíme,“ uzavřela Mária smutné vyprávění. „Vyšetřování nadále pokračuje,“ okomentovala vývoj případu krajská policejní mluvčí v Nitře Viktória Boloková.

Stromy v aleji pokácejí

Stromy v aleji nyní čeká pokácení. „Je naší zákonnou povinností odstraňovat překážky z okolí vodního toku, které by v případě spadnutí mohly způsobit záplavy, poškození majetku, ale bohužel, tak, jak se stalo minulý rok, i smrt nevinného člověka. V této souvislosti můžeme konstatovat, že tyto stromy představují značné riziko,“ řekl mluvčí Slovenského vodohospodářského podniku Marián Bocák.

Monikay ( 3. října 2020 10:50 )

nebo nechodit na procházku ve vichřici

Jirik-ta ( 3. října 2020 09:49 )

Taky by strom mohl pokácet, protože je shnilý a za větru nebo i bez něj by mohla nějaká větev na někoho spadnout.? Takto se obec prohne nebo někdo komu ten strom patřil. Je to přeci smrtelný úraz. Nebo?

Jirik-ta ( 3. října 2020 09:39 )

Větev spuchřelá(shnilá) a strom pokácí kvůli záplavám. Tak jen smutněte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání